Σε κατάσταση εγρήγορσης βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο οργανισμός της Αναγέννησης και ο λόγος είναι το “πράσινο φως” που άναψε για επανέναρξη των προπονήσεων στη Γ’ Εθνική Κατηγορία η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Αν και υπάρχει προβληματισμός για τα χρονοδιαγράμματα αλλά και για την ασάφεια που επικρατεί σχετικά με την έναρξη και του πρωταθλήματος, για τα οποία εκφράστηκε και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (βλεπε δήλωση πιο πάνω), εντούτοις οι “κιτρινόμαυροι” άρχισαν να κινούνται σε διάφορα επίπεδα ώστε να είναι έτοιμοι σε κάθε ενδεχόμενο.
Καταρχήν για το ζήτημα των προπονήσεων ο Μιχάλης Ζιώγας ξεκίνησε τις επαφές με τους ποδοσφαιριστές που έχουν φύγει από την Καρδίτσα, ώστε να προγραμματιστεί η επιστροφή στις προπονήσεις.

Από κει και πέρα όλοι παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με το ενδεχόμενο επανέναρξης. Ακόμη κι αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα βέβαια στην Αναγέννηση θα πρέπει από την στιγμή που επιτράπηκε η διεξαγωγή προπονήσεων, να μπουν σ’ έναν ρυθμό ώστε να προετοιμάσουν και την επόμενη μέρα της ομάδας.

Η ΣΥΣΚΕΨΗ
Όπως αναφέραμε και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” το βράδυ της Κυριακής, αναμενόταν σύσκεψη των στελεχών της ΕΠΟ επί των νέων δεδομένων με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Πράγματι αυτή η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι και προέκυψε ότι θα ζητηθεί από την πολιτεία να συνδράμει (μέσω των δήμων) για το κόστος της διεξαγωγής των τεστ.
Χαρακτηριστικό ήταν το ρεπορτά από την ιστοσελίδα mikriliga που αναφέρεται και σε δηλώσεις του κ. Διακοφώτη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο κρατικό κανάλι (ΕΤ3):

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε τη Δευτέρα (22/2) και στην ατζέντα της κουβέντας δεν έλειπε η Γ’ Εθνική.
Αυτό που προκύπτει είναι πως υπήρξε εισήγηση για έναρξη πρωταθλήματος στις 28 Μαρτίου παράλληλα με την Football League, της οποίας η αγωνιστική σεζόν θα παραταθεί μέχρι τις 27/6.
Επιπλέον, η ΕΕ της ΕΠΟ σκέφτεται για όσες ομάδες της Γ’ Εθνικής αποχωρήσουν οικειοθελώς από το πρωτάθλημα να μην προβεί σε κυρώσεις προστίμων ή αφαίρεσης βαθμών. Θα υποβιβάζονται απλώς στα τοπικά πρωταθλήματα.
Για το κρίσιμο θέμα των τεστ κορονοϊού, η ΕΠΟ είναι σε επαφή με το υπουργείο Εσωτερικών και τη ΓΓΑ, προκειμένου να αναλάβουν οι δήμοι και περιφέρειες το κόστος των rapid test. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και δοθεί η έγκριση των αρμόδιων αρχών.»

Αναμένουμε, λοιπόν, με ενδιαφέρον τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες και βεβαίως το πότε θ’ αποφασιστεί η επιστροφή στις προπονήσεις για την Αναγέννηση. Θυμίζουμε ότι επιτρέπονται πλέον απο