Τελευταίες ημέρες της φετινής εκπτωτικής περιόδου, με τον εμπορικό κόσμο της Καρδίτσας να προχωρά σε γενναίες εκπτώσεις προκειμένου να προσελκύσει το καταναλωτικό κοινό.
Οι εκπτώσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και η εικόνα που αποκομίζουν οι έμποροι είναι ανάμικτη. Το γεγονός πως τα καταστήματα του Νομού είναι ανοιχτά, αποτελεί σημαντικό γεγονός από μόνο του, καθώς χιλιάδες άλλες εμπορικές επιχειρήσεις στις επιδημιολογικά «κόκκινες» περιοχές της χώρας δουλεύουν με τη μέθοδο του click away.
Συγκριτικά με πέρυσι η κίνηση βρίσκεται σε χαμηλότερα ή ακόμη και στα ίδια επίπεδα. Ακόμη και τα καταστήματα εκείνα που καταγράφουν μια σταθερή εικόνα μεταξύ των δύο εκπτωτικών περιόδων, παρακολουθούν με προβληματισμό την πορεία του τζίρου, ο οποίος έχει συντριβεί το τελευταίο 12μηνο.

Να θυμίσουμε ότι η περυσινή εκπτωτική περίοδος ήταν και η τελευταία που η εμπορική αγορά λειτούργησε χωρίς τον «πονοκέφαλο» του κορωνοϊού, καθώς τα πρώτα μέτρα με το πανελλαδικό lockdown επιβλήθηκαν στα μέσα Μαρτίου.
Η αγοραστική κίνηση στο κέντρο της εμπορικής αγοράς της Καρδίτσας είναι αισθητά περιορισμένη τις καθημερινές, ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα το ενδιαφέρον του κοινού ζωηρεύει. Πάντως η κακοκαιρία και ο παγετός «πάγωσαν» το καταναλωτικό ενδιαφέρον το τελευταίο δεκαήμερο με τους τζίρους των επιχειρήσεων να κινούνται σε «ρηχά νερά». Την ίδια ώρα, σύμφωνα με Καρδιτσιώτες εμπόρους, το παρατεταμένο lockdown σε ορισμένους τομείς της οικονομίας όπως η εστίαση, έχει επηρεάσει σημαντικά και τον κλάδο της ένδυσης- υπόδησης.

Με τα καταστήματα ανοιχτά, ο εμπορικός κόσμος προσπαθεί να ανακάμψει στο βαθμό του δυνατού από το χαμένο τζίρο των προηγούμενων μηνών. Παράλληλα επιδιώκει να ρευστοποιήσει το στοκ των προϊόντων, γεγονός που θα του επιφέρει πολύτιμο ρευστό για να εξοφλήσει υποχρεώσεις και να κάνει έναν στοιχειώδη προγραμματισμό για την άνοιξη μέσα στο αβεβαίο περιβάλλον της πανδημίας.