Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο το διήμερο επιστημονικό Συνέδριο (Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Νοεμβρίου) Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Διαχείρισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, ο Δήμος Ναυπακτίας και ο Φορέας Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης FORUM Training & Consulting.

Ο κ. Σχορετσανίτης αρχικά μετέφερε στους διοργανωτές το χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Β. Τσιάκου και τις θερμές ευχές για την επιτυχία του συνεδρίου. Επίσης σε δήλωση του τόνισε: “Το Συνέδριο έγινε σε μια κομβική στιγμή για τις διοικήσεις των Δήμων, καθώς μόλις ξεκίνησε η νέα δημοτική θητεία. Είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο να γνωρίζουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά και να αναγνωρίζουμε τις καλές πρακτικές άλλων Δήμων και να τις υιοθετούμε. Ο δήμος Καρδίτσας διαθέτει το έμψυχο δυναμικό για να υλοποιήσει τις απαραίτητες αλλαγές που επιτάσσουν οι σύγχρονες τεχνικές μάνατζμεντ και η τεχνολογία. Ή πρωταγωνιστούμε ή παρακολουθούμε τους άλλους. Στοχεύουμε ο Δήμος Καρδίτσας να οργανωθεί τόσο στο οικονομικό όσο στο διοικητικό κομμάτι, ώστε να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις αποτελεσματικά, με μετρήσιμα αποτελέσματα που θα ελέγχονται στα πλαίσια μιας ανοιχτής προς την κοινωνία διακυβέρνησης”.

Να σημειωθεί ότι το συνέδριο χαιρέτησαν και παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Γενικοί και Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων και Περιφερειών, ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες ΟΤΑ, υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, καθώς και στελέχη υπουργείων.

Συζητήθηκαν θέματα όπως η δανειοληπτική δυνατότητα και χρηματο-οικονομική ρευστότητα στους ΟΤΑ, το κανονιστικό πλαίσιο για την Οικονομική Διαχείριση, ελεγκτικές διαδικασίες στην Οικονομική Διοίκηση, καινοτομίες στην Οικονομική Υπηρεσία κ.ά.