Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Παλαμά

Ομαλοποιείται η κατάσταση στον Ενιπέα •Προχωρά η καταγραφή των ζημιών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε χθες το Δήμο Παλαμά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα που είχαν καταθέσει αρχικά η Δημοτική Αρχή και κατόπιν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Γ.Γ. κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου εκ μέρους της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας, η κήρυξη αφορά την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν το χρονικό διάστημα 3 έως 6 Απριλίου στην περιοχή.

Η κήρυξη του Δήμου Παλαμά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει ισχύ έξι μηνών και συγκεκριμένα έως τις 5 Οκτωβρίου. Καταγραφή ζημιών.Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε στο «Νέο Αγώνα» ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο Δήμος προχωράει στη σύνταξη των τεχνικών δελτίων για την καταγραφή των ζημιών στις υποδομές του Δήμου.

Οι φάκελοι θα αποσταλούν στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου ο Δήμος να λάβει χρηματοδότηση για την αποκατάστασή των ζημιών, ενώ προχωρούν και οι διαδικασίες της αναγγελίας στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις καλλιέργειες. Ομαλοποιείται η κατάσταση. Xθες άρχισε να ομαλοποιείται σταδιακά ηκατάσταση στο Βλοχό, καθώς τα νερά του Ενιπέα εκβάλουν σταθερά στον Πηνειό. Η στάθμη των υδάτων στους υπόλοιπους ποταμούς έχει αρχίσει να πέφτει σταδιακά, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε εγρήγορση μέχρι να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση.