Μήνυμα αλληλεγγύης στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών στέλνει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, η οποία προτρέπει “τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους, τον κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο σε όλη την χώρα να βοηθήσουν στο μέτρο του δυνατού τους πυρόπληκτους και τους αγρότες και κτηνοτρόφους στις καμένες περιοχές”.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ

Οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή σε χωριά, σπίτια, δάση, στάβλους, χωράφια, στο φυσικό περιβάλλον και. οι ευθύνες του κρατικού μηχανισμού με παραλείψεις και λάθη δεκαετιών είναι δεδομένες και ολοφάνερες. Μόλις το 0,04% του προϋπολογισμού δίνονται για την προστασία των δασών που αποτελούν το 65% του εδάφους της χώρας.

Αυτή την στιγμή προέχει η στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών και κατοίκων, η οργανωμένη έκφραση της αλληλεγγύης μας, να μην μείνει κανείς μόνος, απελπισμένος και αβοήθητος στην τρομακτική καταστροφή που αντιμετωπίζει.

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων προτρέπει τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους, τον κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο σε όλη την χώρα να βοηθήσουν στο μέτρο του δυνατού τους πυρόπληκτους και τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους στις καμένες περιοχές.

– Συγκεντρώνουμε ζωοτροφές κάθε είδους για να τις στείλουμε στους συναδέλφους που είναι ορατός ο κίνδυνος να χάσουν τα εναπομείναντα ζώα τους από την έλλειψη μέριμνας του κράτους.

– Στηρίζουμε και συμμετέχουμε μαζί με τα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, άλλους φορείς που ήδη μαζεύουν τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες κλπ για τους πυρόπληκτους.

– Να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή με οργάνωση, πειθαρχία και τα αγροτικά μηχανήματα, όπου χρειαστεί να συμβάλλουμε οργανωμένα στην πυροπροστασία.

– Διεκδικούμε άμεσα οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, αποστολή ζωοτροφών στους πληγέντες κτηνοτρόφους, αναδασώσεις».