ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Η απόλυτη δικαίωση για όσους μόχθησαν αφιερώνοντας χρήμα και χρόνο και μπήκαν μπροστά από το περασμένο καλοκαίρι για να επανέλθει η Αναγέννηση εκεί που ήταν πριν την καταποντίσουν! Να επανέλθει, δηλαδή, μέσα σε χρόνο ρεκόρ, “σβήνοντας” με μιας πολλά χρόνια αφάνειας που θα είχε μπροστά της αν δεν μεσολαβούσαν οι διοικητικές αλλαγές!

Η απόλυτη δικαίωση της διοίκησης Παπαδημητρίου που ό,τι εξήγγειλε, όταν ανέλαβε τα ηνία, πραγματοποιήθηκε, η απόλυτη δικαίωση του ποδοσφαιρικού τμήματος που δικαιούται φυσικά τα περισσότερα εύσημα για την καταπληκτική χρονιά, η απόλυτη δικαίωση για όσους στήριξαν με κάθε τρόπο αυτή την προοπτική!

Η απόλυτη δικαίωση και για τούτες τις στήλες που πάλι προέβλεψαν αυτό που θα γινόταν! Οπως είχαν προβλέψει και τον καταποντισμό. Από τη συνάντηση που έγινε τον περασμένο Ιουνιο στα γραφεία του ΔΟΠΑΚ όπου συμμετείχαν συγκεκριμένοι Αναγεννησιώτες και γνωστοποιήθηκε το ενδιαφέρον του Παπαδημητρίου, είχαμε γράψει πως “αν πραγματοποιηθούν οι αλλαγές στη διοίκηση το επόμενο καλοκαίρι η ομάδα θα πανηγυρίζει τρείς ανόδους μαζί”!!!

Για όσους δεν το χουν καταλάβει, να το κάνουμε “λιανά”: Η Αναγέννηση μέσα σε μία σεζόν κέρδισε όντως τρείς κατηγορίες!!! Ηταν στην Α’ Ερασιτεχνική τον περασμένο Μάρτιο και τώρα είναι στη super league 2!!!

Ό,τι δηλαδή “κατάφεραν” οι προηγούμενοι καταστροφείς που έστειλαν την ομάδα από τη δεύτερη εθνική κατηγορία διασυρόμενη, ξεπουπουλιασμένη και αποσυρόμενη στο τοπικό, συνέβη τώρα ακόμη πιο θεαματικά αλλά από την ανάποδη! Προς τα πάνω…

Αν δεν γινόταν όλα αυτά που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, η Αναγέννηση αυτή τη στιγμή θα υπήρχε μόνον ως… όνομα! Δεν θα έπαιζε πουθενά όλη τη χρονιά και την επόμενη σεζόν θα ήταν ξανά στην κληρωτίδα της ΕΠΣΚ!
Όσο για ποδοσφαιρική δράση στην περιοχή; Θα χορταίναμε μπάλα! Θα βλέπαμε τον… Καρπετόπουλο να μας μιλάει για τη… γιαγιά του Λουκάκου αναλύοντας τα ματς του Γιούρο!!!

Κι όμως αυτές τις εξελίξεις προσπάθησαν συγκεκριμένοι να τις φρενάρουν! Τραβώντας το χαλί, ακόμη και συκοφαντώντας εκείνους που μπήκαν μπροστά αλλά και όσους πήραν θέση υπέρ των αλλαγών. Φυσικά υπήρξαν κι εκείνοι που σφύριζαν αδιάφορα ακολουθώντας την πάγια τακτική να τα έχουν καλά με όλους και να μη σπάσουν αυγά!

Βολεύονταν βλέπετε με το να είναι σε καθεστώς απαξίωσης η ομαδούλα, ώστε να φαίνεται και το “τίποτα” το δικό τους! Τώρα τους επισκιάζει πάλι διότι θα είναι σε πρώτο επίπεδο επιστρέφοντας στο χάρτη του ελληνικού αθλητισμού!

Ας είναι! Ούτε πρώτη ούτε τελευταία φορά ζούμε και θα ζήσουμε κάτι ανάλογο! Ας απολαύσουμε τις στιγμές κι ας χειροκροτήσουμε (δεν κοστίζει τίποτα!) όσους συνέβαλαν για να νιώσουμε χαρά μετά τις πίκρες…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Ενα ματς ακόμη απομένει για την Αναγέννηση και δύο αγωνιστικές συνολικά για τη λήξη των play off. Η άνοδος δεν χάνεται με τίποτα, το υπογράφουμε. Μάλιστα η ομάδα έχει μεγάλες πιθανότητες να κλείσει συνολικά τη σεζόν αήττητη αν δεν χάσει (κι αυτό το υπογράφουμε!) στο Στεφανοβίκειο από τον αδιάφορο πλέον τοπικό Διαγόρα!!!

Ρεκόρ!
Μια πραγματικά τρομερή επίδοση ύστερα απ’ όσα τραγικά τη βρήκαν τα τελευταία χρόνια. Θα έχουμε δύο ρεκόρ δηλαδή που αφορούν στη συμμετοχή στη Γ’ Εθνική. Το αρνητικό με τις “μηδέν νίκες” πρόπερσι και το θετικό με το αήττητο φέτος.

Πολύ πιο δυνατό
Μάλιστα τα δύο ρεκόρ, δίνουν από μόνα τους την απάντηση σε όσους τολμούν ν’ απαξιώνουν το φετινό πρωτάθλημα και τις ομάδες που ήταν αντίπαλοι της Αναγέννησης! Πολύ πιο δυνατός ήταν φέτος ο όμιλος απ’ ο,τι προπερσι όπου η ομάδα μας είχε γίνει σουρωτήρι από διάφορες κοινότητες της κεντρικής Ελλάδας…

Τα σφυρίγματα…

Φυσικά και δεν υπήρξε πέναλτι στη φάση του Πολίτη στο προχθεσινό ματς της Αναγέννησης με τον Αχέροντα! Είναι σχεδόν ίδια φάση μ’ αυτή που δόθηκε πέναλτι υπερ του Ποσειδώνα στη Νέα Μηχανιώνα! Εδώ, έχουμε μάθει να τα λέμε όλα. Ωστόσο, το να μιλήσει κανείς για εύνοια της ομάδας μας στον εν λόγω αγώνα, αλλά κυρίως συνολικά στην φετινή χρονιά, θα ήταν γελοίο! Το ακριβώς αντίθετο συνέβη και μάλιστα θα μπορούσε να κοστίσει πολύ ακριβά. Παρότι οι “κιτρινόμαυροι” έφεραν το βαρύ όνομα της κατηγορίας αδικήθηκαν σε κάποια ματς με αποκορύφωμα στο Λιτώχορο στον “τελικό” της πρωτιάς με την Καρίτσα όπου δεν τους μέτρησε ο ρέφερι κανονικότατο γκολ στο 0-0. Το ίδιο και στο επίσης καθοριστικό ματς για την εξέλιξη των play off στη Νέα Μηχανιώνα από τον Κατσικογιάννη και την παρέα του.

Ιστορικό γεγονός

Λογικό πάντως είναι να παραξενευτούν οι φίλοι της Αναγέννησης με το πέναλτι του Πολίτη! Οσο κι ζορίζουν το μυαλό τους να θυμηθούν κάτι ανάλογο στο παρελθόν, δεν βρίσκουν κανένα!!! Ακόμη και στα φιλικά της προετοιμασίας! Οποτε είναι ένα ιστορικό γεγονός κι αυτό…