Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Θ. Κόντος- Ποιοί εκλέγονται στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Ο γιατρός κ. Θωμάς Κόντος είναι ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στο δημαρχείο.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου έγινε σε πανηγυρικό και απόλυτα…συναινετικό κλίμα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν να εκλέξουν το προεδρείο του σώματος καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στην έναρξη της συνεδρίασης προήδρευσε ο πλειοψηφών σύμβουλος του συνδυασμού “Καρδίτσα, ο τόπος μας” κ. Αριστ. Σπάνιας ο οποίος αφού ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική θητεία κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων να απευθύνουν χαιρετισμό.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος κάλεσε όλους τους συμβούλους να τιμήσουν την ψήφο των δημοτών. “Μας ενώνουν περισσότερα από όσα μας χωρίζουν” είπε ο κ. Τσιάκος και συνέχισε: “Μας ενώνει η αγάπη για τον δήμο μας, μας ενώνει η απαίτηση των δημοτών να προσφέρουμε σε μια περιοχή που πρέπει να πάρει στον αυτοδιοικητικό χάρτη τη θέση που της αξίζει. Για αυτό σας καλώ όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους”. 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών” κ. Γ. Ντελής σημείωσε: “Θα στηρίζουμε κάθε προσπάθεια αλλαγών που θα είναι σε θετική κατεύθυνση ή θα υπερασπίζουν τομές και δράσεις, που ως στόχο θα έχουν τη βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Συγχρόνως όμως στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου θα παραμείνουμε αταλάντευτα πιστοί στην υπεράσπιση αρχών και αξιών με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του δήμου και των κατοίκων του. Αυστηροί αλλά δίκαιοι κριτές των πράξεων και των παραλείψεων της νέας δημοτικής αρχής”.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Δυνατή Καρδίτσα” κ. Κ. Παπαλός ευχήθηκε σε όλους καλή θητεία εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το σώμα θα επιδείξει υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού και συναίνεσης.

Τίποτα δεν λύνεται με ευχές” τόνισε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ. Β. Κρανιάς σημειώνοντας ότι με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, απαιτείται αγωνιστική διάθεση από όλους.

Σε μια καλή συνεργασία για να προχωρήσει ο Δήμος Καρδίτσας μπροστά ευχήθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού “Καρδίτσα από την αρχή” κ. Κ. Γκαβογιάννης.

Τέλος ο επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΣΤΩΡ κ. Ηλίας Σχορετσανίτης τόνισε ότι θα έχει τα αυτιά του ανοιχτά για την αντιπολίτευση αφού όπως είπε έχει περάσει από τα έδρανά της και γνωρίζει τον χρήσιμο και παραγωγικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει.

Στο σημείο αυτό ο κ. Σπάνιας ανέγνωσε τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης των δημοτικών συμβούλων που εκλέχθηκαν με τον συνδυασμό “Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών” κ.κ. Κωνσταντίνου Ξυλομένου, Παναγιώτη Μαντζιάρα και Ευαγγελίας Διαμαντή και το λόγο πήρε ο κ. Ξυλομένος ο οποίος τόνισε ότι οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι θα προσπαθήσουν να προσφέρουν τα μέγιστα στον τόπο από τη θέση της αντιπολίτευσης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά “θα συνηγορούμε στα θετικά και θα είμαστε εδώ για να στηλιτεύουμε τα αρνητικά”.

Η εκλογή του προεδρείου

Η διαδικασία ξεκίνησε με την εκλογή του νέου προεδρείου του σώματος. Σύμφωνα με το νέο κανονισμό ο Πρόεδρος του σώματος προέρχεται από τον συνδυασμό του δημάρχου, ο αντιπρόεδρος από τον δεύτερο σε ψήφους συνδυασμό και ο γραμματέας από τον τρίτο σε ψήφους συνδυασμό.

Έτσι για την θέση του προέδρου ο κ. Τσιάκος πρότεινε τον κ. Κόντο, για τη θέση του αντιπροέδρου ο κ. Ντελής πρότεινε τον κ. Γιάννη Σβάρνα και για τη θέση του γραμματέα ο κ. Παπαλός, πρότεινε τον κ. Γεώργιο Νικολάου. Και οι τρείς εξελέγησαν με 30 ψήφους υπέρ καθώς οι σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” απείχαν από τη διαδικασία. Εξηγώντας ο κ. Κρανιάς αυτή τη στάση υποστήριξε ότι οι ρόλοι του αντιπροέδρου και του γραμματέα του σώματος είναι…διακοσμητικοί.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας ο κ. Κόντος ευχαρίστησε όλους για την ψήφο τους και τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Βρισκόμαστε όλοι μας εδώ όχι γιατί το θέλησε η μοίρα, ούτε γιατί το έφερε έτσι η τύχη. Αλλά γιατί το επιλέξαμε εμείς και κυρίως γιατί μας επέλεξαν οι πολίτες αυτού του δήμου πιστεύοντας ότι όλοι εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε να αλλάξει η καθημερινότητά τους προς το καλύτερο δίνοντας λύση στα προβλήματά τους. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της τιμής που μου κάνατε και δεσμεύομαι για την άψογη λειτουργία και την τήρηση των κανονισμών”.

Οι επιτροπές

Η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι εννιαμελείς. Χθες εξελέγησαν τα έξι μέλη τους καθώς οι άλλες τρεις θέσεις θα καλυφθούν από αντιδημάρχους.

Για την Οικονομική Επιτροπή υποψήφιοι ήταν από τον συνδυασμό του κ. Τσιάκου οι: Θ. Θεοδωρόπουλος, Στ. Θεολόγης, Β. Μπούτας, Γ. Ρόβας, Π.Σβερώνης και Αριστ. Σπάνιας.

Από τον συνδυασμό του κ. Ντελή οι κ. Κολοκύθα και Μπακαλάκου, από τον συνδυασμό του κ. Παπαλού οι κ. Παπαδημητρίου και Παπαλός, από τον συνδυασμό του κ.Κρανιά οι κ. Γάζος και Κρανιάς και από τους ανεξάρτητους συμβούλους η κ. Διαμαντή και ο κ. Μαντζιάρας.

Στην επιτροπή μετά την κατανομή των εδρών σύμφωνα με το εκλογικό μέτρο που ισχύει, εξελέγησαν οι : Θεοδωρόπουλος, Μπούτας και Σπάνιας οι οποίοι έλαβαν από 15 ψήφους, η κ. Κολοκύθα με 6 ψήφους, ο κ. Παπαλός με 5 ψήφους και ο κ. Κρανιάς με 3 ψήφους.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής υποψήφιοι ήταν από τον συνδυασμό του κ. Τσιάκου οι: Σωτ. Αντωνίου, Γ. Ζήση-Λιαπή, Στ. Θεολόγης, Σωκρ. Παππάς, Παν. Σβερώνης και Ουρ. Σούφλα.

Από τον συνδυασμό του κ. Ντελή ο κ. Πασσιάς και η κ. Μπακαλάκου, από τον συνδυασμό του κ. Παπαλού οι κ. Ζυγογιάννης και Οικονόμου, από το συνδυασμό του κ. Κρανιά ο κ. Γάζος και η κ. Μπούτα και από τους ανεξάρτητους συμβούλους η κ. Διαμαντή και ο κ. Μαντζιάρας.

Στην επιτροπή εκλέγονται οι: κ. Αντωνίου, Θεολόγης και Παππάς που έλαβαν από 15 ψήφους, ο κ. Πασσιάς με 6 ψήφους, ο κ. Ζυγογιάννης με 5 ψήφους και ο κ. Γάζος με 3 ψήφους.