Με όλα τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας, όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα των ειδικών και του υπουργείου, ξεκίνησε η φετινή χρονιά στο Θεοδωρίδειο Κέντρο «Ορίζοντες» του Δήμου Καρδίτσας.
Οι ωφελημένοι φιλοξενούνται πλέον προσωρινά σε άλλο χώρο, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες επέκτασης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτιρίου της δομής. Συγκεκριμένα οι ωφελούμενοι, μέχρι την παράδοση του έργου, φιλοξενούνται προσωρινά σε χώρο, πλησίον του Κέντρου, που έχει διαμορφωθεί καταλλήλως.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, τη θερμομέτρηση πριν την επιβίβαση στο λεωφορείο που χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις και πριν την είσοδο στη δομή, ενώ χθες έγιναν τεστ covid σε όλους τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους της δομής.
Σε ότι αφορά το έργο της κατασκευής της επέκτασης, οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1,14 εκ ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και υλοποιεί ο Δήμος Καρδίτσας, το οποίο αφορά την ανέγερση ενός διώροφου σύγχρονού κτιρίου που θα επικοινωνεί εσωτερικά με το υφιστάμενο και στο σύνολό τους οι κτιριακές εγκαταστάσεις να στεγάσουν τις κοινωνικές δομές.
Όπως υπογράμμισε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Μάττας, η ανέγερση προχωρά εντατικά. Το νερό που βρέθηκε κατά τη διάρκεια κατασκευής των βάσεων και του υπογείου του νέου κτιρίου έκανε ακόμη πιο απαιτητικές τις εργασίες.
«Υλοποιούμε πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή και ιδίως για τους ωφελούμενους της δομής. Μέλημά μας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τη διοίκηση του Κέντρου , είναι η προσφορά ιδίως στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και προς την κατεύθυνση αυτή υλοποιούμε το έργο που θα προσφέρει αναβαθμισμένες και σύγχρονες υπηρεσίες» τόνισε χαρακτηριστά.