Σημαντικές οι πληγές στη γέφυρα Καλλιθήρου- Αμπελικού

Στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα

Η επιχωμάτωση της πρόσβασης έχει υποχωρήσει με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα
Το βάθρο της γέφυρας έχει διαβρωθεί (πέδιλο)

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη γέφυρα του Καλλιθήρου – Αμπελικού από τον «Ιανό» και δεν αποκαταστάθηκαν τέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Βασίλης Κρανιάς που έθεσε το θέμα, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι έχει διαβρωθεί σημαντικά το βάθρο της γέφυρας, γεγονός που απειλεί τη σταθερότητα ενώ έφυγε και η επιχωμάτωση της πρόσβασης με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη γέφυρα δεν εντάσσεται στο πακέτο της εργολαβίας που θα υλοποιήσει η ΤΕΡΝΑ, ενώ το προηγούμενο διάστημα οι κάτοικοι της περιοχής είχαν προχωρήσει σε κινητοποίηση.
Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος, σημείωσε ότι σήμερα θα σπεύσει εργολάβος υπογραμμίζοντας ότι η διέλευση των οχημάτων θα πρέπει να είναι προσεκτική μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.
Nα σημειωθεί, όπως σχολίασε στην εφημερίδα ο κ. Κρανιάς, ότι οι γνωματεύσεις από τους αρμόδιους, μετά από τις αυτοψίες που έγιναν, ήταν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα!
Παράλληλα, απαντώντας σε άλλα ερωτήματα που έθεσε ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος και συγκεκριμένα για τη Νεράιδα, ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της ΤΕΡΝΑ, ζητώντας να ενημερωθεί ποιες παρεμβάσεις πρόκειται να υλοποιήσει. Εκεί διαπίστωσε ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των έργων οι παρεμβάσεις αποκατάστασης στο δρόμο Σαραντάπορο- Νεράιδα και προς Καροπλέσι, ούτε η γέφυρα της Μυρίνης. Διευκρίνισε ότι τα συγκεκριμένα σημεία άπτονται της δικαιοδοσίας της περιφέρειας και έλαβε διαβεβαίωση ότι τελικά η γέφυρα της Μυρίνης θα συμπεριληφθεί στο πακέτο των έργων, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης. Για τους δρόμους στη Νεράιδα, ανέφερε ότι έχει αποσταλεί έγγραφο στο Υπ. Υποδομών, με το οποίο ο Δήμος ζητά την ένταξή τους στην εργολαβία της ΤΕΡΝΑ. « Ένα χρόνο μετά τον Ιανό θα έπρεπε ήδη να είχαν ολοκληρωθεί» σημείωσε.
Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα