Σιγή ιχθύος για το «κορωνοβοήθημα» στο βαμβάκι

Αγωνία για 9.000 περίπου Καρδιτσιώτες παραγωγούς

Σιγή ιχθύος σχετικά με το κορωνοβοήθημα των βαμβακοπαραγωγών, παρατηρείται από την πλευρά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Αγώνα», το θέμα της ενίσχυσης των παραγωγών που επλήγησαν από την πανδημία, φαίνεται πως έχει «παγώσει».

Το αρμόδιο Υπουργείο σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, αναζητά πόρους χρηματοδότησης και για την ώρα, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

Την περασμένη εβδομάδα φάνηκε πως υπήρχε πρόθεση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να δοθεί ένα κονδύλι της τάξεως των 65 εκατομμυρίων ευρώ σε όλη τη χώρα.

Αυτό μεταφράζεται σε ενίσχυση 25 ευρώ ανά στρέμμα, για 9.000 περίπου βαμβακοκαλλιεργητές στο Νομό Καρδίτσας.

Το κορωνοβοήθημα ζήτησε με επιστολή της στο αρμόδιο Υπουργείο η Διεπαγελματική Οργάνωση βάμβακος, ενώ σειρά πήραν στη συνέχεια και 22 αγροτικοί συνεταιρισμοί απ΄ όλη τη χώρα.

Όπως υποστηρίζουν, το Ελληνικό βαμβάκι το οποίο εκπροσωπεί όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και την Ε.Ε, στις διεθνείς αγορές, κατά τη διάρκεια του 2020 υπέστη μία μείωση τιμών, λόγω της πανδημίας, η οποία μεταφράζεται σε 25% μείωση εισοδήματος για τους παραγωγούς.

Στις τάξεις των παραγωγών του Νομού Καρδίτσας η αγωνία είναι έκδηλη, αν και όπως λένε, τα 25 ευρώ ανά στρέμμα – αν δοθούν- είναι σταγόνα στον ωκεανό.