Άρχισαν ξανά τα ραντεβού των εμβολιασμών για πολίτες ηλικίας 75 ετών και άνω στο Ν. Καρδίτσας

Ζητούμενο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία

Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες άνω των 75 ετών στο Νομό Καρδίτσας. Όπως ενημέρωσε το “Νέο Αγώνα”  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ν. Καρδίτσας κ. Δημήτρης Γαγάτσης η διαδικασία ξεκίνησε ξανά τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, κάτι που διαπιστώθηκε τυχαία από τους φαρμακοποιούς καθώς δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση για την εν λόγω εξέλιξη.
Οι συγκεκριμένοι εμβολιασμοί γίνονται με το εμβόλιο της Pfizer  στα εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Παλαμά.   Να θυμίσουμε ότι από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, είχε δοθεί θεωρητικά η δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού και για τους πολίτες ηλικίας 75-79 ετών, ωστόσο η πλατφόρμα δεν έδινε τη δυνατότητα κλεισίματος νέων ραντεβού , κάτι που τελικά έγινε όπως προαναφέραμε αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Άγνωστος ο λόγος
Άγνωστος όμως παραμένει ο λόγος αυτής της καθυστέρησης στη διαδικασία, καθώς από την πολιτεία δεν υπήρξε κάποια επίσημη ενημέρωση. Πάντως παράγοντες  που σχετίζονται με τη διαδικασία εκτιμούν οφείλεται στην απουσία επαρκών δόσεων εμβολίου για την επαρχία.
Θα συνεχιστεί η διαδικασία;
Κατόπιν τούτου, το ζητούμενο είναι να έχει εξασφαλιστεί επαρκής αριθμός εμβολίων ώστε η διαδικασία  να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να μην διακοπεί εκ νέου το κλείσιμο των ραντεβού και ο εμβολιασμός των πολιτών ηλικίας άνω των 75 ετών.