Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ σε μίτιγκ που έγινε στο Ντούντιντσε της Σλοβακίας επιτυγχάνονας τον τρίτο καλύτερο χρόνο της καριέρας του στα 50χλμ βάδην!

Ο Καρδιτσιώτης πρωταθλητής τερμάτισε στην 9η θέση με επίδοση 3:51:03, επίδοση πολύ κοντά στο όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο (3:50:00). Ο πρωταθλητής του αγωνίσματος κατάφερε να δώσει συνέχεια στην πολύ καλή εμφάνιση των Μεγάρων και να δείξει σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Παπαμιχαήλ πέτυχε την τρίτη επίδοση της καριέρας του σε σχέση με τις προηγούμενες δικές του στα 50 χλμ και πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση του στο αγώνισμα, από το 2014 μέχρι σήμερα. Όπως έχουμε γράψει στο πρόσφατο παρελθόν βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με βάση τη θέση του στο σύστημα ranking της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Σε δηλώσεις του, μετά τον αγώνα, ο Καρδιτσιώτης πρωταθλητής τόνισε: “Μέχρι το 46ο χιλιόμετρο ήμουν εντός ορίου. Ενα πρόβλημα στο δικέφαλο όμως που με ταλαιπωρεί εδώ και καιρό με έσφιξε αρκετά, δεν μπορούσα να πιέσω και το έχασα για λίγο. Δεν πειράζει, είμαι ικανοποιημένος με όλες τις δυσκολίες. Μέσα σε δύο μήνες έκανα δύο 50αρια και ένα 35αρι κι ένα 5άρι αγωνιστικό. Δυστυχώς το αγώνισμά μας δεν επιτρέπει τόσους πολλούς αγώνες συχνά, υπερέβαλα αλλά έπρεπε να γίνει. Η επίδοσή μου θα μου δώσει καλή βαθμολογία. Τώρα χρειάζομαι ξεκούραση.” Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους δύο ανθρώπους που είναι δίπλα του όλο αυτό τον καιρό: “Να ευχαριστήσω τον matei Spisiak απο τη Σλοβακία και τον Παναγιώτη Χαράμη που είναι δίπλα μου και με βοηθούν” τόνισε…

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι στον αγώνα συμμετείχαν κορυφαία ονόματα του διεθνούς βάδην, γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην παρουσία του Αλέξανδρου. Επίσης το πέρασμα στα 45 χλμ που έκανε ήταν η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, δηλαδή πανελλήνιο ρεκόρ!