Μία από τις πιο δυνατές προκλήσεις της σεζόν, έχει να βγάλει εις πέρας απόψε το βράδυ ο ΑΣΚ καθώς αντιμετωπίζει στην Αθήνα το Μαρούσι για την 22η αγωνιστική του πρωτθαλήματος μπάσκετ της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Με το καθιερωμένο δελτίο τύπου για την προαναγγελία των αγώνων ο ΑΣΚ δίνει τη σημασία αυτής της αναμέτρησης. Αναλυτικά:

«Οι κυανόλευκοι» εκτός από την αγωνιστική απραξία λόγω της μη διεξαγωγής του αγώνα με τη Δάφνη Δαφνίου το περασμένο Σάββατο, έχουν να αντιμετωπίσουν μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες της κατηγορίας και ίσως, τον πιο ιστορικό σύλλογο της εφετινής Α2 Εθνικής.

Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οι «κυανόλευκοι» προετοιμάστηκαν για ένα απαιτητικό ματς, με έμφαση στην αμυντική λειτουργία.
Το Μαρούσι είναι μια από τις καλύτερες επιθετικά ομάδες με μέσο όρο 81,3 πόντους ανά αγώνα και ειδικά στην έδρα του, παίζει σε υψηλούς ρυθμούς με μεγάλη επιθετική παραγωγικότητα.

Ο ΑΣΚ από την άλλη μεριά, θέλει να ελέγξει τον αγώνα, να περιορίσει τα ατού του αντιπάλου και να βρει τις λύσεις στην επίθεση, αναζητώντας την πρώτη του νίκη στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Τέσσερις φορές έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον Άγιο Θωμά ο ΑΣΚ με αντίπαλο το Μαρούσι, τρεις φορές για το πρωτάθλημα και μια φέτος για το Κύπελλο Ελλάδας, χωρίς να καταφέρει να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα, καθώς γνώρισε ισάριθμες ήττες.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και αντίστροφα, καθώς το Μαρούσι μετράει 0-4 στην Καρδίτσα, οπότε η αναμέτρηση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον για το αν θα σπάσει αυτή η παράδοση που είναι με την πλευρά των γηπεδούχων.

Στο ρυθμό της αποψινής αγωνιστικής προκλησης του ΑΣΚ στην Αθήνα και ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” της Παρασκευής…

ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ
Ήδη η αποστολή της ομάδας αναχώρησε για την Αθήνα, στην οποία θα ενσωματωθεί και ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος αναμένεται να αγωνισθεί μετά από απουσία στους δυο προηγούμενους αγώνες.
Ο Δημήτρης Λιόγας δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα και έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΤΖΑΜΠΟΛ
Βραδυνό και μάλιστα σε προχωρημένη ώρα σε σχέση με την συνήθη που ξεκινούν οι αγώνες θα είναι το αποψινό ντέρμπι στο κλειστό του Αγίου Θωμά που θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ.
Οι διαιτητές που θα το διευθύνουν είναι οι Τσώνος (Αττικής), Χριστινάκης (Κρήτης) και Κανελλόπουλος (Αχαϊας & Ηλείας).

ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗ ΔΑΦΝΗ

Ο ΑΣΚ πήρε τελικά τους βαθμούς της νίκης από το παιχνίδι με τη Δάφνη που δεν διεξήχθη το περασμένο Σάββατο καθώς η τελευταία επικαλέστηκε αδυναμία μετακίνησης στην Καρδίτσα. Η ΕΟΚ κατοκύρωσε τον αγώνα υπερ των “κυανολεύκων” με 20-0 και αφαίρεσε ένα βαθμό από τη Δάφνη.

Με μία λιτή τοποθέτησή της η διοίκηση του ΑΣΚ τόνισε: “Πάγια θέση του Α.Σ.Καρδίτσας, είναι οι αγώνες να διεξάγονται και να κρίνονται στο γήπεδο, ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα ή τη βαθμολογική θέση των αντιπάλων.

Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν συνέτρεξε κανείς αντικειμενικός λόγος για την απόφαση του αντίπαλου σωματείου, το οποίο και υπέστη τις κυρώσεις που οι κανονισμοί ορίζουν”.