Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος η Αναγέννηση στον οποίο πέτυχε όσα ποτέ στην ιστορία της!

Στον ιστορικό δεύτερο προημιτελικό αγώνα με τον Παναθηναϊκό παρά την ήττα με 0-1 οι “κιτρινόμαυροι” στάθηκαν πολύ καλά και το σημαντικότερο όλων για τη συνέχεια της πορείας τους είναι ότι φάνηκε να ξεπέρασαν την άσχημη βραδιά της Ξάνθης!

Παρά το μεγάλο όνομα του αντιπάλου δεν φοβήθηκαν το ματς και παρά το γεγονός – όπως αναμενόταν – οι “πράσινοι” του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν τη μπάλα στην κατοχή τους, αν εξαιρέσουμε το δοκάρι που είχαν με τον Βιτάλ στο 14′, δεν δημιουργησαν μεγάλους κινδύνους για την εστία του Γκέκα.

Και στις λίγες φορές που κατάφεραν να βγάλουν προϋποθέσεις ο Γκέκας έδωσε τέλος στις προσδοκίες τους.

Αντίθετα η Αναγέννηση αφού άρχισε να ξεθαρρεύει από το 15λεπτο και μετά θα μπορούσαν να κάνουν γκολ.

Πρώτα στο 21′ μετά απο προσπάθεια του Μπαντιμπαγκά και σουτ του Γκινη που απέκρουσε ο Διούδης και στη συνέχεια στο 27′ ο Κουτρομάνος μπήκε από δεξιά η μπάλα στρώθηκε ξανά στον Γκίνη αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω.

Στην επανάληψη οι “κιτρινόμαυροι” δεν απειλήθηκαν καθόλου παρά το γεγονός ότι ο Αμανατίδης έβγαλε απο το ματς τους Λαρέα και Πλέγα για να μην υπάρξουν απρόοπτα τραυματισμού ενόψει των αγώνων του πρωταθλήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε μόλις δύο κόρνερ στην επανάληψη.

Αν η Αναγέννηση ειχε λίγο καλύτερες επιλογές στην τελική πάσα στις αντεπιθέσεις θα μπορούσε να κάνει και το γκολ με Κουτσιανικούλη, Κουτρομάνο που έφυγαν με προϋποθέσεις.

Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το πέτυχε ο Παλάσιος στο 81′ με πλασέ ύστερα από συρτή σέντρα από δεξιά του Aιτόρ.

Σε γενικές γραμμές η Αναγέννηση στάθηκε πολύ καλά, θα μπορούσε και καλύτερο σκορ, ενώ αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά στη Λεωφόρο ίσως ζούσαμε μεγαλύτερες συγκινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση το συγκρότημα της Καρδίτσας καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους και κοιτάζει πλέον μπροστά στο πρωτάθλημα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Γκέκας, Γκουγκούδης, Κουτρομάνος, Κοτσώνης, Λέιρα(58᾽ Kαρανίκας), Βιδάλ, Γκίνη, Μπαμπαντιμπανγκά(57′ Κουτσιανικούλης), Μανιός(68′ Μπιανκόνι), Πλέγας(75᾽ Θεολόγης)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες(61᾽ Σιδεράς), Πούγγουρας, Σάρλια, Αγιούμπ(61′ Ρούμπεν), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς(61′ Παλάσιος), Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης(74′ Αϊτόρ), Ιωαννίδης(74′ Κουρμπέλης)

Αναλυτικό ρεπορτάζ, πλούσια παραλειπόμενα και σχόλια στην έντυπη έκδοση του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ” και σε λίγο από τη σελίδα μας το βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα.