Επειτα από μια μεγάλη μάχη 2 ωρών και 17 λεπτών ο Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε απέναντι στον Σάσα Ζβέρεφ στο ATP του Ακαπούλκο κι έχασε την ευκαιρία για να κατακτήσει τον έκτο τίτλο στην καριέρα του και τον πρώτο στην κατηγορία των 500 ATP. Ο 23χρονος Γερμανός, νο.7 στον κόσμο, ήταν πιο αποτελεσματικός στα κρίσιμα σημεία του ματς, είχε πιο καθαρό μυαλό και καλύτερα χτυπήματα από τον Ελληνα πρωταθλητή φτάνοντας στη νίκη με 2-0 σετ (6-4, 7-6).

Αυτός ήταν ο 14ος τίτλος στην καριέρα του Σάσα Ζβέρεφ, ο οποίος έσπασε και την αρνητική παράδοση που είχε απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος μετρούσε πέντε σερί νίκες αλλά έχασε στο ματς για τον τίτλο. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας που πλησίασε αλλά δεν μπόρεσε να σηκώσει την πρώτη κούπα για το 2021 έχει πλέον έξι χαμένους τελικούς στην κατηγορία ATP 500, ενώ συνολικά έχει ηττηθεί σε οκτώ αγώνες τίτλου.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε πολύ δυνατά στο ματς φτάνοντας σε ένα επιβλητικό 1-4, ενώ είχε και μπρέικ πόιντ για το 1-5. Ομως ο Ζβέρεφ αφυπνίστηκε, βρήκε καλά χτυπήματα κι έβαλε δύσκολα στον Τσιτσιπά που έπαθε μπλακ άουτ, έχασε πέντε σερί (!) γκέιμ και έχασε και το σετ. Η μάχη στο δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο κι έφτασε μέχρι το τάι μπρέικ, αφού προηγουμένως ο Τσιτσιπάς έχασε ένα σετ πόιντ. Στο τάι μπρέικ ο Ζβέρεφ ήταν εξαιρετικός προηγήθηκε με 6-2 κι έφτασε σε μια σπουδαία νίκη.

Ο Τσιτσιπάς φεύγει από το Ακαπούλκο κρατώντας τη συμμετοχή στον τελικό, ενώ ήδη στο ξεκίνημα της σεζόν έχει παρουσία σε δύο ημιτελικούς κι έναν προημιτελικό. Πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς φεύγει για Μαϊάμι για το πρώτο Masters (1000άρι) της σεζόν.