Στο ίδιο έργο θεατές οι πολίτες της Καρδίτσας 

Σταμάτησαν από χθες έως και τις 30 του μήνα οι εφημερίες στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας, καθώς συνεχίζει να υπολειτουργεί εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Γίνεται αντιληπτό πως σε μια περίοδο «υψηλής δραστηριότητας» όπως χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς εξαιτίας της έξαρσης των ιώσεων, σε περίπτωση που παρουσιαστεί πρόβλημα υγείας σε κάποιο παιδί, οι γονείς είναι αναγκασμένοι μετά το μεσημέρι να μεταβούν στα Τρίκαλα ή στη Λάρισα για να βρουν εφημερεύουσα κλινική σε δημόσιο νοσοκομείο.
Ακολούθως στις 31 Οκτωβρίου η κλινική στο Νοσοκομείο Καρδίτσας θα εφημερεύει ξανά, ενώ για δέκα ημέρες θα σταματήσουν οι εφημερίες στην κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων, καθώς και σε αυτή είναι υποστελεχωμένη.
Για ακόμη μια φορά η τοπική κοινωνία βρίσκεται στο ίδιο έργο θεατής. Τέτοιες ημέρες πριν από έναν χρόνο, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε κινητοποίηση στην είσοδο του νοσοκομείου για το πρόβλημα της παιδιατρικής.

Την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού επισημαίνει για ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Κώστας Αθανασίου. Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» σημειώνει ότι η παιδιατρική κλινική και η τοπική κοινωνία ουσιαστικά μένουν ακάλυπτες σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου καταγράφεται αύξηση των ιώσεων και της γρίπης. Καλεί τους αρμόδιους να μεριμνήσουν προκειμένου τα κενά των εφημεριών να καλυφθούν έστω πρόσκαιρα με έκτακτο ιατρικό προσωπικό από γειτονικές περιοχές, προωθώντας παράλληλα τη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της 5ης ΥΠΕ, η διοίκηση του Νοσοκομείου και οι βουλευτές του Νομού καλούνται να ενεργήσουν, πράττοντας τα οφειλόμενα και… αυτονόητα ώστε η παιδιατρική κλινική να εφημερεύει ολόκληρο το μήνα.
Να ενεργήσουν άμεσα και ουσιαστικά πριν προκύψουν δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις. Μην φθάσουμε εκ νέου μετά από έναν χρόνο, να αναφερόμαστε στο ίδιο άλυτο πρόβλημα. Προς την κατεύθυνση αυτή καλείται να πιέσει και να διεκδικήσει και η ίδια η τοπική κοινωνία.