Σταματούν από την Παρασκευή και μέχρι το τέλος του μήνα οι εφημερίες στην παιδιατρική
κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Όπως είναι γνωστό η κλινική υπολειτουργεί εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται το σύνολο των εφημεριών του μήνα. Παράλληλα με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σε ότι αφορά τον επόμενο μήνα και την περίοδο των εορτών,
η κλινική δεν θα εφημερεύει το από τις 13 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 22 του μήνα.
Κάτι που σημαίνει ότι τις ημέρες αυτές σε περίπτωση που παρουσιαστεί πρόβλημα υγείας σε κάποιο παιδί, οι γονείς είναι αναγκασμένοι μετά το μεσημέρι να μεταβούν σε κάποιο γειτονικό νομό για να βρουν εφημερεύουσα κλινική σε δημόσιο νοσοκομείο. Κι αυτό σε μια περίοδο «υψηλής δραστηριότητας» με ιώσεις και ασθένειες.

Την ίδια ώρα, στα γειτονικά Τρίκαλα που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, με έκτακτο προσωπικό εξασφαλίστηκε η 24ωρη καθημερινή εφημερία της παιδιατρικής κλινικής του
Νοσοκομείου Τρικάλων για ολόκληρο το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.

«Δεν μπορεί η Καρδίτσα να είναι ο φτωχός συγγενής και στο συγκεκριμένο θέμα» τόνισε  μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Κώστας  Αθανασίου, επισημαίνοντας την ανάγκη κάλυψης των κενών και στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας με έκτακτο προσωπικό, προωθώντας παράλληλα τη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

Επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς και οι εκπρόσωποι του Νομού καλούνται να ενεργήσουν, για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της κλινικής για παιδιά των Καρδιτσιωτών. Παράλληλα να βρεθεί η φόρμουλα για την κάλυψη των κενών στις εφημερίες το διάστημα Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου- Ιανουαρίου, κατά το οποίο πλήθος οικογενειών θα βρίσκεται στην περιοχή για διακοπές και τουρισμό.