Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ισοπεδωτικός απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ, επικράτησε με 3-0 (6-3, 7-6, 7-5) σετ και προκρίθηκε πανηγυρικά στον ημιτελικό του Roland Garros (11/6), εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Σβέρεφ.

Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι συνεχίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής προσπέρασε και το εμπόδιο του Ντανίλ Μεντβέντεφ του οποίου επικράτησε με 3-0 και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Roland Garros (11/6), εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Αλεξάντερ Σβέρεφ.

Ο Τσιτσιπάς αν και δυσκολεύτηκε ανά διαστήματα, έμεινε συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του και εξοπλισμένος με υπομονή, έφτασε σε μία πολύ μεγάλη νίκη – μέχρι την επόμενη. Ο Μεντβέντεφ, που δεν φημίζεται για τις επιδόσεις του στην χωμάτινη επιφάνεια, πάλεψε, έχασε στα σημεία το δεύτερο σετ και υποκλίθηκε στον πολύ φορμαρισμένο Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Στέφανος μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς, προηγήθηκε με 4-1, έσπασε το σερβίς του Ρώσου και έδειξε από την αρχή της διαθέσεις του. Ο Μεντβέντεφ δεν είχε τις σωστές αντιδράσεις στο πολύ δυνατό σερβίς του Τσιτσιπά, τα βρήκε δύσκολα και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ. Ο Τσιτσιπάς δεν έριξε στιγμή την απόδοσή του και με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, έκλεισε με άνεση το πρώτο σετ και προηγήθηκε 1-0 (6-3).

Και στο δεύτερο σετ, το ξεκίνημα του Στέφανου ήταν πολύ καλό. Ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε με 1-0 στα γκέιμ, ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής δεν πτοήθηκε, έσπασε το σέρβις του αντιπάλου του και πήρε και πάλι προβάδισμα. Ο Ρώσος αντέδρασε, πήρε πίσω το μπρέικ, ισοφάρισε σε 3-3 στα γκέιμ και προσπέρασε με 4-3 λίγο αργότερα δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο σετ. Ο Τσιτσιπάς ισορρόπησε τα πράγματα, έσωσε δύο σετ πόιντ του Μεντβέντεφ και κατέκτησε εντυπωσιακά το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε στο τρίτο σετ με σκοπό να τελειώσει το ματς και να χαμογελάσει εκείνος στο τέλος της βραδιάς. Ο Ρώσος φυσικά δεν ήταν διατεθημένος να παραιτηθεί, εκμεταλλεύτηκε το καλό του ντροπ σοτ, ισοφάρισε 2-2 στα γκέιμ. Τι κι αν ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε με δύο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει το ματς, να πάρει πίσω το μπρέικ του αντιπάλου του και να προηγηθεί μάλιστα με 5-4 στα γκέιμ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Στέφανος δεν κοίταξε ποτέ πίσω και έφτασε στην κατάκτηση του σετ και του ματς με 3-0, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά