Στα λευκά... έντυσε το Νομό Καρδίτσας ο «Λέανδρος» (photos)

Λευκό τοπίο αντίκρισαν το πρωί οι Καρδιτσιώτες
Στα λευκά και η περιοχή του Δήμου Μουζακίου
Στα 10-15 εκατοστά φθάνει το χιόνι στον ορεινό όγκο. Το Νεοχώρι χιονισμένο
Λευκό τοπίο και στη Φυλακτή από τον «Λέανδρο»
Xιονισμένη η περιοχή της Αργιθέας
Χιονισμένη η βασίλισσα των Αγράφων Ρεντίνα
Χιονισμένος και ο κάμπος του Παλαμά

Xιόνια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Νομού έφερε το κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Λέανδρος».
Το τοπίο ντύθηκε στα λευκά δίχως να έχει προκαλέσει προβλήματα. Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Νομού, με το ύψος του χιονιού να φθάνει έως τα 40 εκατοστά. Συγκεκριμένα στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα έπεσαν περίπου 25 εκατοστά χιονιού ενώ στην Αργιθέα 35-40. Επίσης 35 περίπου εκατοστά φθάνει το χιόνι και στην Οξυά του Δήμου Μουζακίου. Σε όλο το οδικό δίκτυο όπου χρειάστηκε παρενέβησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρώντας σε αποχιονισμό και το κεντρικό οδικό δίκτυο είναι καθαρό.
Σε ότι αφορά τις πεδινές περιοχές το ύψος του χιονιού που έπεσε είναι χαμηλότερο. Στην Καρδίτσα η χιονόπτωση ξεκίνησε τις μεταμεσονύκτιες ώρες και μέχρι τις 4 τα ξημερώματα είχε επιφέρει χιονόστρωση. Ωστόσο σταδιακά το χιόνι άρχισε να λιώνει και με το πρώτο φως της ημέρας οι Καρδιτσιώτες αντίκρισαν τις στέγες των σπιτιών, οικόπεδα, χώρους πρασίνου και άλλες επιφάνειες με μια μικρή στρώση χιονιού. Σε ότι αφορά του δρόμους είναι καθαροί και η διέλευση των οχημάτων γίνεται ανεμπόδιστα.
Στην Καρδίτσα σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα η θερμοκρασία έφτασε μέχρι τους 0,9 βαθμούς Κελσίου και στο Μουζάκι τους 0,6 βαθμούς, ενώ στη Φυλακτή έπεσε κάτω από το μηδέν στους -3,3.
Τα μετεωρολογικά συστήματα δείχνουν χιονοπτώσεις κατά διαστήματα για τη σημερινή ημέρα, ενώ μέχρι και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα πέφτει κάτω από μηδέν τις νυχτερινές και πρωινές ώρες φθάνοντας ακόμη και τους -11 βαθμούς Κελσίου.