ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Το ποδόσφαιρο έχει, πέραν όλων των άλλων, μία ακόμη ιδιότητα. Μπορεί να καταργεί τα σύνορα και να μετατρέπει τους ανθρώπους σε πολίτες του κόσμου…

Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν σε πόλεις που ουδεμία σχέση είχαν με τον τόπο καταγωγής τους. Η Αναγέννηση είναι μία ομάδα που αποτέλεσε το “ζεστό περιβάλλον” για πολλούς, εκτός περιοχής αθλητές (Ελληνες και ξένους), να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, να ξεχωρίσουν, ν’ αγαπήσουν και να αγαπηθούν απο τους φιλάθλους! Δεν θα μπορούσαμε, λοιπόν στη στήλη “οι άσοι της Καρδίτσας” ν’ αφήσουμε απ’ έξω κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις!

Ενας εξ αυτών που έβαλε τη σφραγίδα του στα σύγχρονα χρόνια του συλλόγου, αναμφίβολα είναι ο Χρήστος Αθανασιάδης!
Ο Θεσσαλονικέας στράϊκερ, που ήλθε στην Καρδίτσα το καλοκαίρι του 2010 ως επιλογή του Μάκη Τζάζου, έμελλε να κάνει κάτι περισσότερο από αισθητή την παρουσία του.Όχι μόνο δεν αποχώρησε με την πτώση της Αναγένησης από τη Β’ εθνική, αλλά σε μία μεστή ποδοσφαιρικά ηλικία, παρέμεινε στο ρόστερ του Συλλόγου στη Δ’ Εθνική και συμπληρώνοντας την τρομερή τριάδα με Μπουντούρη και Χατζηρίζο, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να επανέλθει η ομάδα σε τροχιά ανόδου!
Δεκατέσσερις φορές σ’ αυτή την περίοδο, κατόρθωσε με κάθε τρόπο και κυρίως με το κεφάλι να βρεί δίχτυα και μάλιστα σε πολύ κρίσιμα παιχνίδια… Αλλα τρία πέτυχε στο Κύπελλο της ΕΠΣΚ το οποίο οι “κιτρινόμαυροι” κατέκτησαν στο τέλος της σεζόν μαζί με τον τίτλο ανόδου.
Συνολικά, στις τρείς σεζόν που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, έφερε τους φίλους της Αναγέννησης σε κατάσταση πανηγυρισμού 28 φορές!

Πέτυχε δύο γκόλ στην πρώτη χρονιά στη Β Εθνική, το ένα στο αλησμόνητο παιχνίδι με τον ΟΦΗ (2-1) και το άλλο στο επίσης ψυχοφθόρο με τη Βέροια (2-3) και άλλα οκτώ μετά την άνοδο στη Γ όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν! Eπίσης το γκολ στο μάτς Κυπέλλου στον Πλατανιά (ισοφάριση).

Πέρα όμως απο τα γκολ που σημείωσε, η γενικότερη αγωνιστική του παρουσία ήταν κάτι περισσότερο από εξαιρετική.

Σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα του έγινε ένας από τους πλέον αγαπητούς παίκτες που πέρασαν διαχρονικά από την Καρδίτσα.

Ακόμη και τώρα που έχει “κρεμάσει” τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και ζει στη Θεσσαλονίκη, οι δεσμοί του με την πόλη μας είναι πολύ δυνατοί και οι φιλίες του με συμπολίτες πολλές και διαχρονικές πλέον…

Ένα γκολ… «ζωγραφιά»!

Πολλά ήταν τα όμορφα γκόλ που πέτυχε ο Χρήστος Αθανασιάδης στις τρεις σεζόν που αγωνίστηκε στην Αναγέννηση.

Ένα απ’ αυτά όμως που έχει μείνει έντονα στη μνήμη των φίλων του συλλόγου σημειώθηκε στο γκραν γκινιόλ ματς με τον Πυργετό στις 11 Δεκεμβρίου του 2011 όταν οι “κιτρινόμαυροι” προσπαθούσαν να φθάσουν στη βαθμολογία την Ελασσόνα και τον ΑΟΚ.

Ο αγώνας εξελίσσονταν άσχημα με τους Λαρισαίους να προηγούνται 0-1 και μάλιστα να χάνουν και πέναλτι! Ο Αθανασιάδης στην τελική ευθεία του αγώνα, θα ισοφαρίσει με πλασέ μέσα απο την περιοχή και θα φυλάξει το καλύτερο για το τέλος!

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων σε μια απέλπιδα προσπάθεια της Αναγέννησης να φθάσει στη νίκη και μετά από ένα γέμισμα του Πουρνάρα που έγινε από το κέντρο του γηπέδου, ο χαρισματικός σκόρερ θα πεταχθεί σαν… ελατήριο στην καρδιά της πολυπρόσωπης άμυνας, με πλάτη ρος στην εστία, θα πιάσει τη γυριστεί φαλτσαριστή κεφαλιά και θα στείλει τη μπάλα με μια θεαματική καμπύλη εκεί που δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα ο οποιοσδήποτε τερματοφύλακας του κόσμου!

Ένα γκόλ – ζωγραφιά που πανηγυρίστηκε όπως του άξιζε στην εξέδρα των Αναγεννησιωτών και που ταυτόχρονα ήταν κι ένα απο τα ουσιαστικότερα της χρονιάς καθώς οι τρείς βαθμοί που έδωσε εκείνο το “μουντό” απόγευμα, στον τελικό απολογισμό αποδείχθηκαν χρυσάφι!

  • Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα τα γκολ του Χρήστου Αθανασιάδη με τη φανέλα της Αναγέννησης…