Ξεκίνησε η β' φάση της «Ελευθερίας» στην Καρδίτσα

ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 85 ΕΤΩΝ

Με τον εμβολιασμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας κατοίκου Καρδίτσας, ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου στο Νοσοκομείο ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Το σχέδιο «Ελευθερία» μπήκε στη δεύτερη φάση και προβλέπει τον εμβολιασμό των ατόμων άνω των 85 ετών. Σήμερα εμβολιάστηκαν 43 ηλικιωμένοι ενώ θα ακολουθήσουν επιπλέον 39 τη Δευτέρα.

Η έναρξη της χορήγησης των δόσεων του εμβολίου στο Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε το πρωί παρουσία του υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σταύρου Παπαγεωργίου, του κ. Θωμά Καφφέ ο οποίος διατελεί χρέη Διοικητή μετά την παραίτηση του κ. Κεχαγιά, καθώς και του Αντιπροέδρου του Δ.Σ του νοσοκομείου κ. Γεωργίου Κουκουζέλη ο οποίος έχει αναλάβει χρέη Προέδρου μετά την παραίτηση.

Σε πρώτη φάση ως εμβολιαστικά κέντρα λειτουργούν το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Παλαμά, ενώ μετά τις 20 του μήνα αναμένεται να προστεθούν τα Κέντρα Υγείας Καρδίτσας (πολυιατρεία ΙΚΑ), Μουζακίου, Σοφάδων και οι δύο ΤΟΜΥ Καρδίτσας. Επίσης όπως είχε γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ ο «Νέος Αγών», ανετράπη ο αρχικός σχεδιασμός και δεν θα λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα τα επτά Περιφερειακά Ιατρεία σε Αγναντερό, Φανάρι, Ανθηρό, Προάστιο, Ορφανά, Ανάβρα και Καλλιφώνι.