Η Αναγέννηση, μόνο με σκάνδαλο και με κάποια μεθόδευση θα χάσει τους τρείς βαθμούς που δικαιούται από το ματς της Καβάλας, καθώς η αντίπαλός της δεν εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο!

Οι “κιτρινόμαυροι” ταξίδεψαν κανονικά στην Μακεδονική πόλη και μάλιστα είχαν πληροφορίες ότι ο αγώνας δεν θα γίνει λόγω μη καθόδου της Καβάλας, πήγαν ως οργανωμένη επαγγελματική ομάδα την Παρασκευή το βράδυ, διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο και έκαναν ο,τι προστάζει το “πρωτόκολλο” για να είναι συνεπείς!
Ο διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνα αναφερόμενος στην απουσία της μιας ομάδας και η λογική αλλά και ο κανονισμός λένε ότι το παιχνίδι θα κατακυρωθεί υπέρ της Αναγέννησης.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 28 ΧΡΟΝΙΑ
Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα της Καρδίτσας με το πέρας της δεύτερης αγωνιστικής της super league 2 βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!!! Είναι μια αξιοσημείωτη εξέλιξη καθώς αυτό έχει να συμβεί ούτε ένα ούτε δύο αλλά 28 ολόκληρα χρόνια!!!

Την τελευταία φορά που η Αναγέννηση απολάμβανε τον… “αέρα” της κορυφής στις τρείς πρώτες αγωνιστικές στην εν λόγω κατηγορία, ήταν τη “μαγική σεζόν” 1993-94!

Τότε είχε ξεκινήσει με το εμφατικό 4-0 επί της Προοδευτικής στο Δημοτικό Στάδιο, πήρε “διπλό” στο Αργος επί του Παναργειακού στην δεύτερη αγωνιστική και στη συνέχεια επικράτησε με σκορ 2-0 της Καλαμάτας στο Στάδιο φτάνοντας τους 9 βαθμούς!
 Η πρώτη ήττα ήλθε αμέσως μετά, στην 4η αγωνιστική μετά από μια σφαγιαστική διαιτησία στην Καλλιθέα (1-0) αλλά παρόλα αυτά και τότε οι “κιτρινόμαυροι” διατηρήθηκαν στο ρετιρέ.

Κι όπως θα θυμούνται όλοι είχαν κατορθώσει με τις επιδόσεις τους στη συνέχεια να παραμείνουν εκεί μέχρι και το τέλος του πρώτου γύρου κατακτώντας τον άτυπο τίτλο των πρωταθλητών Χειμώνα!!!

Αλλη μια φορά έκανε το ίδιο στις δύο όμως πρώτες αγωνιστικές. Συγκεκριμένα την περίοδο 1997-98 όταν είχε κερδίσει στην πρεμιέρα με 5-2 τον Εδεσσαϊκό κι αμέσως μετά με 3-1 τη Νίκη Βόλου. Στη συνέχεια όμως ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Πανσερραϊκό (1-0).

Φέτος, με το “καλημέρα” του πρωταθλήματος η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη με τη νίκη που σημείωσε επί του Θεσπρωτού και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα του Βορείου Ομίλου, βρέθηκε στην πρώτη θέση ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό Β’!

ΜΟΝΗ ΠΡΩΤΗ!
Με το πέρας της 2ης αγωνιστικής και με την αναβολή που είχαμε στο ματς του Ολυμπιακού Β’ με τα Τρίκαλα, είναι μόνη της στην πρώτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης!!!
Και αν την προσεχή Κυριακή που επιστρέφει στο Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας και υποδέχεται τον γνωστό, απο το δραματικό ματς στο Κύπελλο Αλμωπό Αριδαίας, κατορθώσει να κάνει την τρίτη “κολλητή” νίκη θα επαναλάβει αυτό που έκανε εκείνη την αγωνιστική περίοδο ύστερα από 28 χρόνια για πρώτη φορά!!!

Μιλάμε βεβαίως για το ξεκίνημα. Για την δεύτερη μόλις αγωνιστική ενός πρωταθλήματος που έχει να δώσει πολλές συγκινήσεις και αναμένεται να συμβούν κατά τη διάρκειά του πάρα πολλά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Ωστόσο ένα καλό ξεκίνημα, γνωρίζουν άπαντες πως είναι τεράστια υπόθεση για την πορεία κάθε ομάδας, ιδιαίτερα εκείνων που διατηρούν υψηλούς στόχους!

Η Αναγέννηση είναι φέτος μια τέτοια ομάδα και έχει φροντίσει να το δείξει όχι μόνο στις κουβέντες αλλά στις πράξεις. Με τον τρόπο με τον οποίο επανήλθε από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία στη super league 2, αλλά κυρίως με το πως οργανώθηκε το καλοκαίρι σε όλα τα επίπεδα και φυσικά στη διάρθωση ενός εξαιρετικού ρόστερ με τις εντυπωσιακότερες μεταγραφές που έγιναν ποτέ!

Λογικό, είναι, λοιπόν, να θεριεύει η προσδοκία και να γίνονται όνειρα!
Η προσήλωση στην προσπάθεια είναι απόλυτη αυτή τη στιγμή στο λαοφιλές συγκρότημα που βρίσκεται σε μια πολύ καλή συγκυρία ύστερα από πολλά χρόνια.

Όλο το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται στον αγώνα της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Αλμωπό Αριδαίας.