Αν είχε γεννηθεί αγόρι, μπορεί αυτή τη στιγμή να έπαιζε στο πρώτο επίπεδο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Βάλθηκε όμως με την πορεία της να αποδείξει πως σ’ ένα υποτίθεται… ανδροκρατούμενο σπορ, υπάρχει τρόπος όχι απλά να διακριθεί μια γυναίκα, αλλά να κάνει και σπουδαία πράγματα!
Ο λόγος για τη Σοφία Κόγκουλη! Αυτό το απίθανο κορίτσι που μπορεί να είναι Λαρισαία, αλλά “πολιτογραφήθηκε” Καρδιτσιώτισσα καθως αναδείχθηκε από τις Ελπίδες Καρδίτσας, συνεχίζει να κάνει μια μεγάλη διεθνή καριέρα και να απολαμβάνει κυρίως ωραίες στιγμές από το άθλημα που λατρεύει, σε πολύ καλύτερες συνθήκες απ’ αυτές που επικρατούν στην Ελλάδα.
Μετά από τέσσερα χρόνια στην Ιταλία, όπου αγωνίστηκε σε κορυφαίες ομάδες (Βερόνα, Φιορεντίνα και Ταβανιάκο) η Σοφία πρόσφατα μετακόμισε στην Ουγγαρία. Συγκεκριμένα μεταγράφηκε στην Ντιόσγκιορι Μίσκολτς που πέρσι τερμάτισε στην 3η θέση του Ουγγρικού πρωταθλήματος!
Η 29χρονη επιθετικός έχει ήδη γράψει ιστορία καθώς είναι άξια εκπρόσωπος της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ κι όταν αγωνιζόταν στις Ελπίδες είχε πραγματικά εντυπωσιάσει αφού σε εννιά χρόνια παρουσίας της είχε ξετινάξει τα αντίπαλα δίχτυα πετυχαίνοντας συνολικά 183 γκόλ! Εκπληκτικές ήταν οι επιδόσεις της και με την Εθνική Ελλάδας.
Στη φωτογραφία η Σοφία με τον υπεύθυνο της νέας της ομάδας Σάντορ Φόριτς κατά την επίσημη παρουσίαση της!