ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Ποιος είδε το… Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν τους φοβήθηκε! Με τα τερτίπια του Ερντογάν, ο οποίος έβαλε τον Τουρκικό στόλο να κόβει βόλτες στο Αιγαίο (όπου να ναι θα πιουν καπουτσίνο στον Πειραιά για να ξαποστάσουν λίγο από τα πέρα δώθε), ενοχλήθηκαν σφόδρα οι σύμμαχοί μας και – το σπουδαιότερο – εξέφρασαν δημοσίως την δυσαρέσκειά τους!

Πρόκειται αναμφίβολα για μια… τεράστια διπλωματική επιτυχία της χώρας μας! Δεν είναι λίγο να κόβουν τις διακοπές εκεί στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες και μέσα στο κατακαλόκαιρο να κάθονται να συντάσσουν ανακοινώσεις για την Ελλάδα! Η χώρα έχει αποκτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία και είναι μέσα στην ομπρέλα προστασίας των ισχυρών του κόσμου!

Πράγματι λίγες ώρες μετά απ’ αυτή τη σφοδρή αντίδραση των συμμάχων, ο Ερντογάν και το επιτελείο του, σε έκτακτη ολονύκτια συνεδρίαση, αποφάσισαν ότι δεν θα προχωρήσει η Τουρκία σε περαιτέρω ενέργειες. Δεν θα εισέλθουν δηλαδή για… έρευνες στην ηπειρωτική Ελλάδα, και απλώς θα αρκεστούν σε μια… Αυγουστιάτικη κρουαζιέρα στο Αιγαίο!
Θ’ απολαύσουν οι ναύτες τα γαλανά νερά, θα δουν απο κοντά τα νησιά μας, θα κάνουν μερικές έρευνες ή και καμιά γεώτρηση αν έχουν διάθεση και θα επιστρέψουν ήσυχα – ήσυχα και γεμάτοι παραστάσεις στην πατρίδα τους!

Θα παίξουν λίγο το παιχνίδι του… ασυρμάτου με τα αγαπημένα τους γειτονόπουλα (“φύγετε τώρα”, “όχι εσείς να φύγετε”!) μπορεί να κάνουν και καμια βουτιά ν’ απολαύσουν την αλμύρα της θάλασσας για να σφίξει το κορμί, λίγη ηλιοθεραπεία που είναι ευεργετική για τον κορωνοϊο, λίγο ιώδιο, απαραίτητο για το χειμώνα που έρχεται και πίσω πάλι για το σπίτι!

Κι όλα αυτά (το σπουδαιότερο) με την υπόσχεση ότι την επόμενη φορά το Ιόνιο Πέλαγος δεν θα το πλησιάσουν! Θα σεβαστούν απόλυτα το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας που για άλλη μια φορά έδειξε μέσω του πολιτικού της προσωπικού ότι δεν… μασάει!

Μέχρι να μας αφήσει, λοιπόν και ο Αύγουστος, μέχρι να μπούμε στο φθινόπωρο οι καλοί μας σύμμαχοι θα έχουν αποχωρήσει από το Αιγαίο, οπότε η κρίση που πήγε να δημιουργηθεί θα έχει αντιμετωπιστεί με σθεναρό τρόπο και με συντονισμένες ενέργειες εν τη γεννέσει της για άλλη μια φορά!

Μπορούμε λοιπόν, να χαλαρώσουμε και να επιστρέψουμε ξανά στους κανονικούς μας ρυθμούς. Μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις και προσηλωμένοι πάντα στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας! Αφού καθαρίσαμε με τους Τούρκους, να συνεχίσουμε τη μάχη με τον ύπουλο κορωνoϊό!
Νικάμε παντού….

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Και τι πρέπει να κάνουμε; Θα ρωτήσουν κάποιοι! Πόλεμο; Να βυθίσουμε το πλοίο; Να μπουμε σε μια διαδικασία σύρραξης; Οχι, αλλά να σταματήσουμε αυτές τις “πατριωτικές κορώνες” γιατί γελάει και ο κάθε πικραμένος. Ας κάνουμε αυτό για αρχή και μετά αντιμετωπίζουμε και τα υπόλοιπα με σοβαρότητα…

Στο Μαραθώνα!
Ας κάνουμε λίγο κράτει από τους… Λεωνίδες και τους Κολοκοτρώνηδες γιατί θα κατέβουν κάτω και θα μας πάρουν στο κυνήγι! Που μου πήγε ο άλλος με στρατιωτική παραλλαγή στο συμβούλιο! Και μετά σφυρίζουμε κλέφτικα ενώ οι Τούρκοι έφθασαν στο Μαραθώνα!

Ευτυχώς
Και δώστου… συΣΤΗμένα ρεπορτάζ ότι “δεν τρέχει τίποτα, δεν μπορούν να κάνουν έρευνες λόγω θορύβου”!!! Σαν το ανέκδοτο δηλαδή που ο άλλος είχε διαλυθεί επειδή τον πάτησε το αυτοκίνητο και με το φόβο μην τον αποτελειώσει με τη καραμπίνα ο οδηγός αναφωνούσε: “Ευτυχώς δεν πάθαμε και τίποτα…”!

Αν τους διατάξουν
Να μην πουλάμε, λοιπόν, πατριωτισμό και να λέμε παραμύθια της χαλιμάς περι εθνικής κυριαρχίας γιατί αυτή έχει χαθεί προ πολλού! Οσο για τον πόλεμο; Να είστε σίγουροι πως αν τους διατάξουν έτσι οι απο πάνω (ξέρετε ποιοι) δεν θα χουν κανένα πρόβλημα και να τον κάνουν!

Τα παιδιά μας…
Και ξέρετε επίσης ποιοι θα πολεμήσουν σε έναν τέτοιο πόλεμο! Οχι πάντως ο ράμπο με τη στρατιωτική παραλλαγή και τα λοιπά κομάντο της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης! Τα παιδιά μας θα πολεμήσουν και θα γίνουν τροφή για τα κανόνια των πετρελαιάδων!

Δεν μάσησε τα λόγια του…

Mετά απ’ όλα αυτά, ήλθε και η τρομερή δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιτ που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους:

«Ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία να ενημερωθώ . Επιβεβαίωσα την αμερικανική υποστήριξη σ’ ένα διάλογο της Ελλάδας με την Τουρκία και τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο με τρόπο που θα προωθεί τη συνεργασία και θα παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και ευημερία»

Τσεκουράτα τα είπε ο καλός μας σύμμαχος! Ετριξε τα δόντια του στους παλιότουρκους χωρίς να μασάει τα λόγια του!

H ΕΡΩΤΗΣΗ: Που να βρεθεί ένας Σημίτης, ρε γαμώτο, να τους πάρει παραμάζωμα

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Πρέπει να φοβάσαι παιδί μου, έτσι θα γίνεις νομοταγής πολίτης». Ζαν Πωλ Σατρ – Γάλλος φιλόσοφος