Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid -19 με τη μορφή των  Drive Through Rapid Tests (μέσα από το αυτοκίνητο) πραγματοποιούνται σήμερα στην Καρδίτσα στο χώρο της ετήσιας εμποροπανήγυρης.
Η προσέλευση των Καρδιτσιωτών ήταν αθρόα για να συμμετάσχουν στη διαδικασία που πραγματοποίησαν οι κινητές μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Καρδίτσας.
Η λήψη των δειγμάτων γίνεται μέσα από τα αυτοκίνητα, με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρά και τους δημότες να περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους τηρώντας τις προβλεπόμενες οδηγίες.

Η διαδικασία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ελέγχονται για  Covid-19 άμεσα και με ασφάλεια, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους.
Οι πολίτες που προσήλθαν στο χώρο όφειλαν αν έχουν μαζί τους κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει τον ΑΜΚΑ τους ενώ στις περιπτώσεις των θετικών δειγμάτων υπάρχει οδηγία για επανεξέταση, μέσω εργαστηριακού ελέγχου. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 9 το πρωί και κανονικά ήταν να ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι, αλλά θα παραταθεί έως ότου ληφθούν δείγμα  από τους πολίτες που βρίσκονται στο σημείο. Εκτιμάται ότι περισσότερα από 400 δείγματα θα ληφθούν σήμερα.
Το «παρών» έδωσαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο Αντιπεριφερειάχης Κώστας Νούσιος και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καραγιάννης.

Τεστ κάθε εβδομάδα
«Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό του ΕΟΔΥ. Με τη διαδικασία αυτή δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους να κάνουν τεστ. Είναι μια πρωτοβουλία και ένα εργαλείο αντιμετώπισης της διασποράς, δίχως παράλληλα να δημιουργούνται καταστάσεις συνωστισμού στο Νοσοκομείο» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός, τονίζοντας ότι θα καταβληθεί προσπάθεια η διαδικασία αυτή να επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα.
Ανέφερε επίσης: «πρόκειται για έναν αόρατο εχθρό αλλά ορατά αποτελέσματα γι’ αυτό και απαιτείται μεγάλη προσοχή. Η Θεσσαλία έχει στενές επαφές με τη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη λόγω φοιτητών. Το εμβόλιο αυτή τη στιγμή είναι η μάσκα και η απόσταση».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Τσιάκος ευχαρίστησε τους υγειονομικούς και τον ΕΟΔΥ για τη συγκινητική προσπάθεια που καταβάλλουν. «Μαζί με την Περιφέρεια, ο Δήμος προσπαθεί να κάνει το καλύτερο. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε όλοι μας είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων για να καταπολεμήσουμε τον αόρατο εχθρό» επισήμανε.
Τέλος ο κ. Νούσιος μίλησε για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που θα δώσει μια πρώτη εικόνα για το ιικό φορτίο στην Καρδίτσα.