Στη… μάχη του Έβρου 50 Καρδιτσιώτες Αστυνομικοί

Στη συνοριακή περιοχή του Έβρου συνεχίζουν να καταφθάνουν συνεχώς δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας προς ενίσχυση της συνοριοφυλακής, ενώ από την τουρκική πλευρά των συνόρων εξακολουθούν να συρρέουν ομάδες μεταναστών και προσφύγων με την προσδοκία να περάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Αγώνα», περίπου 50 Καρδιτσιώτες Αστυνομικοί έχουν ριχτεί στη… μάχη του Έβρου.

Πιο συγκεκριμένα αστυνομικοί απ’ όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, βρίσκονται στην περιοχή Καστανιές και συνδράμουν κι αυτοί από την πλευρά τους στην επιχείρηση αποτροπής μεταναστών – προσφύγων προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα επόμενα 24ωρα, στα σύνορα θα φτάσουν κι άλλοι Καρδιτσιώτες αστυνομικοί, προκειμένου να ενισχύσουν το μπλοκ που έχει στηθεί.

Συνολικά πάνω από 200 αστυνομικοί από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Θεσσαλίας βρίσκονται στον Έβρο και μάλιστα στην πρώτη γραμμή πίσω από το φράκτη,

Η μεγαλύτερη δύναμη είναι από τη Λάρισα με 80 αστυνομικούς και 18 περιπολικά. Επίσης από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας βρίσκονται περίπου 45 αστυνομικοί και άλλοι τόσοι από τα Τρίκαλα.

Για την επιτήρηση των συνόρων χρησιμοποιούνται και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (Drones) της ΕΛ.ΑΣ. μεταδίδοντας εικόνα για τις κινήσεις των προσφύγων και μεταναστών.