ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πόλεμος στην ιστορία που είμαστε έτοιμοι να τον κερδίσουμε από τα… πληκτρολόγια!!! Θα τους αφανίσουμε όλους! Αρκεί να μην μας πιάσουν στον ύπνο την ώρα που παίζονται οι “Αγριες Μέλισσες” το “Μαστερ Σέφ” κανένα ματς του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και την ώρα που αδειάζουμε τα σούπερ μάρκετ για τις απαραίτητες προμήθειες λόγω κορωνοϊού!

MONO σ’ αυτή την… τηλεοπτική ζώνη κινδυνευουμε! Μόνο τότε αφήνουμε τα… όπλα και χαλαρώνουμε λίγο. Όλες τις υπόλοιπες ώρες είμαστε στην τσίτα, σε πλήρη εγρήγορση, άγρυπνοι φρουροί της πατρίδος! Τους πήραμε σβάρνα από τα… facebook!

ΑΝΟΙΓΟΥΝ οι μεμέτηδες τα κινητά και τους υπολογιστές και τους πιάνει τρέμουλο απο το φόβο! Σου λέει αν αυτοί αποφασίσουν να βάλουν κράνη και παλάσκες τη βάψαμε!

ΑΠΟ διακόσιες μαχητικές αναρτήσεις την καθισιά ο καθένας! Τρέμει όλος ο ντουνιάς! Συγκλονίστηκαν οι σέρβερ! Σκεφτείτε όλες αυτές οι τοποθετήσεις να γίνουν κάποια στιγμή πράξη! Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο! Θα φτάσουμε στα βάθη της Ινδίας! Γατάκι της ιστορίας θα είναι ο Μέγας Αλέξανδρος μπροστά μας. Πιο μακριά από τη μάχη του Υδάσπη όπου σκοτώθηκε ο Βουκεφάλας θα πάμε…

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ τελικά είναι σοβαρά; Ασφαλώς και είναι. Πάρα πολύ σοβαρά! Γι’ αυτό και αν δεν κάνουμε χιούμορ θα μας στρίψει! Πάντα ήταν άλλωστε σοβαρά τα πράγματα, ακόμη και τότε που νόμιζες ότι έγινες μπρούκλης με τα… διακοποδάνεια! Σοβαρά ήταν κι όταν καθιστούσαν τη χώρα σου προτεκτοράτο και σε ξεκεφάλιαζαν στα μνημόνια, σοβαρά ήταν κι όταν σου έκαναν το κόλπο γκρόσο με την ΟΝΕ, το χρηματιστήριο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

ΠΑΝΤΑ ήταν σοβαρά τα πράγματα όπως φυσικά είναι και τώρα. Τώρα που σ’ εβαλαν πάλι στη μέση και σε μετέτρεψαν σε αποθήκη ψυχών. Και πολύ πιθανό και να σε μπλέξουν κιόλας και σ’ εναν γενικότερο χαμό με τα γεωπολιτικά, τα οικονομικά και τα παιχνίδια εξουσίας που συνεχίζονται ακατάπαυστα!

ΝΑ ΣΟΥ στείλουν και τα παιδιά σου στην κρεατομηχανή! Την ίδια στιγμή δηλαδή που οι ίδιοι θα… αυτοεξορίζονται αεροπορικώς μαζί με τις περιουσίες τους, όπως τα παλιά καλά χρόνια, εσύ μπορεί να τρέχεις στα λαγκάδια με τα μπαγκάζια! Ψυχραιμία, λοιπον. Ψυχραιμία και σοβαρότητα με όσα συμβαίνουν τριγύρω. Φτάνει πια με τις κραυγές!

ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ στ’ αλήθεια τα βουνά δηλαδή από τα όσα ακούμε! Βάζουμε καταρχήν σε διαδικασία λειτουργίας τον εγκέφαλο, αξιολογούμε τις καταστάσεις, ενημερωνόμαστε προσεκτικά και παραμένουμε ηρεμοι. Και κυρίως μιλάμε λιγότερο!

ΚΙ ΟΤΑΝ είναι να μιλήσουμε, να λέμε κάτι κι όχι απλώς να τουφεκάμε στον αέρα! Κινδυνεύουμε περισσότερο για την ώρα από τις μπαρούφες παρά από τα βόλια…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Φαντάζεστε να μην είχαμε και τους συμμάχους να μας στηρίζουν;

ΤΟ ΡΗΤΟ

«Πολύ καλός στο να φλυαρεί, πολύ αδύνατος στο να μιλάει»

ΕΥΠΟΛΙΣ – ΑΡΧΑΙΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΚΩΜΩΔΙΟΓΡΑΦΟΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Όταν έχουμε σε εξέλιξη έκρυθμες καταστάσεις το πρώτο πράγμα που την πληρώνει είναι η αλήθεια! Ενώ, τις άλλες φορές – θα μου πείτε – υπηρετείται πιστά απ’ όλους! Σύμφωνοι, απλώς όταν γίνεται της τρελής, τότε είναι που το ψέμα και το λεγόμενο fake news (για να μιλήσουμε και με την ορολογία της εποχής) οργιάζουν!

Ασύλληπτο!
Αυτό που γίνεται σε κάποιους κεντρικούς δίαυλους “ενημέρωσης” τις τελευταίες ημέρες στην προσπάθεια να δραματοποιηθούν τα γεγονότα για να πουλήσουν λίγο παραπάνω, είναι ασύλληπτο! Βιάζεται η πραγματικότητα και η νοημοσύνη των πολιτών κατα τρόπο προκλητικό!

Στα Σκόπια…
Εκείνος ο Μάνεσης στον ALPHA έδειχνε στο κεντρικό δελτίο πλάνα απο επεισόδια που έγιναν το 2015 στα σύνορα με τα Σκόπια και τα παρουσίαζε ως επεισόδια στον Εβρο!

Προσέξτε
Αυτοί οι άνθρωποι “ενημερώνουν” τον κόσμο! Γι’ αυτό γράφουμε και δίπλα. Τα μάτια σας και τ’ αυτιά σας ανοιχτά! Φιλτράρετε και διασταυρώστε οποιαδήποτε είδηση ακούτε ή διαβάζετε και προσέξτε από που ενημερώνεστε.

Το μέλλον…
Είναι τόσο… αξιοπιστη η “ενημέρωση” που παρέχουν κάποιοι που θα πέσει, καμια ώρα, το ταβάνι να τους πλακώσει! Μιλάμε για θράσος απηυθμενο για ξετσιπωσιά έναντι του κόσμου τον οποίο θεωρούν πρόβατα που τρώει ο,τι του σερβίρουν!

Κατάντια
Άλλες φορέςμε συγκεκριμένο σκοπό, άλλες φορές μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσουν. Η απόλυτη κατάντια της δημοσιογραφίας που την έχουν ευτελίσει μ’ αποτέλεσμα να ντρέπονται να δηλώνουν δημοσιογράφοι κι εκείνοι που κάνουν σοβαρά τη δουλειά τους.