H άνοδος και σταθεροποίηση του Καρδιτσιώτικου μπάσκετ σε πρώτο επίπεδο κάτι που ούτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε τις προηγούμενες δεκαετίες, είναι γεγονός και έχει ένα και μόνο όνομα: “ΑΣ Καρδίτσας”.

Αυτή η απίθανη ομάδα, ξεκινώντας από το “μηδέν”, κατόρθωσε όχι να διαγράψει μια πορεία φωτοβολίδας, αλλά να ανέβει εκεί που ουδέποτε εκπροσωπήθηκε το άθλημα στην περιοχή μας και ταυτόχρονα να δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για σταθεροποίηση, αλλά και για μεγαλύτερα όνειρα!

Οι “κυανόλευκοι” έχοντας λύσει το βασικότερο ζήτημα για κάθε σύλλογο, διασφαλίζοντας μια σταθερή διοικητική οργάνωση, κάθε αγωνιστική σεζόν διαγράφουν από μια εξαιρετική πορεία, θεμελιώνοντας ταυτόχρονα το μέλλον τους!

Ένα μέλλον που βεβαίως δεν έχει να κάνει μόνο με την διατήρηση της απόλυτα πετυχημένης τροχιάς τους αλλά και τη στήριξη του κόσμου της περιοχής.

Η χρονιά που πέρασε ήταν από τις χειρότρες για όλους μας ιδιαίτερα στην Καρδίτσα που υπέστη βαρύτατα τραύματα όχι μόνο από την πανδημία, αλλά και απο την καταστροφική επέλαση του “Ιανού”!

Κι όμως μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες και χωρίς μάλιστα να έχει έδρα για τις πρώτες αγωνιστικές, μέσα σ’ ενα περιβάλλον όπου κυριαρχούσε η αβεβαιότητα και είχαμε ένα πολύμηνο διάστημα απραξίας, ο ΑΣΚ πραγματοποίησε και πάλι μια αξιοπρόσεκτη πορεία και έχασε μόλις για ένα ματς την είσοδό του στα play off της ανόδου!

Κατέγραψε τεράστιες νίκες που βάρυναν ακόμη περισσότερο τη φανέλα του και οι οποίες αποτελούν πλέον ιστορικά επιτεύγματα για το μπάσκετ της περιοχής (επιβλήθηκε έναντι και των δύο ομάδων που διασφάλισαν την άνοδο στη basket league, τον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα) και μοίρασε χαρές και χαμόγελα στον κόσμο της Καρδίτσας σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο!

Κι όλα αυτά μέσα σε άδειες εξέδρες, χωρίς να μπορεί να έχει έσοδα από χορηγούς υποστηρικτές και ανταποκριμόμενος πλήρως με συνέπεια που τον καθιστά ως το πιο νοικοκυρεμένο σωματείο της Α2 Εθνικής Κατηγορίας (και όχι μόνο), στις υποχρεώσεις σε αθλητές, προπονητές και εργαζόμενους.

Χωρίς καμία δόση υπερβολής, λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η σεζόν που μας πέρασε ήταν η πιο πετυχημένη για τον ΑΣ Καρδίτσας παρά το γεγονός ότι στις προηγούμενες έφθασε σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες (είσοδος στα play off, πρόσκληση για συμμετοχή στη basket league), διότι έλαβε χώρα η πορεία του μέσα στις χειρότερες – από ποτέ – συνθήκες…

ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ
Πλέον ξεκίνησε και συνεχίζεται καθημερινά ο σχεδιασμός της νέας αγωνιστικής σεζόν. Οπως είναι γνωστό και έχει ανακοινωθεί νέος προπονητής θα είναι ο Δημήτρης Λιόγας που μετρά τριάντα χρόνια συνεχούς παρουσίας σε όλες τις εθνικές κατηγορίες, στη basket league, αλλά και στο εξωτερικό.

Απο κει και πέρα ανακοινώθηκε η συνέχεια της συνεργασίας με τον εμβληματικό και… “πολιτογραφημένο” Καρδιτσιώτη πλέον Νίκο Κακλαμάνο και η πρώτη σπουδαία μεταγραφή που αφορά στον σέντερ Μίλοβαν Ντράσκοβιτς. Επεται συνέχεια καθώς ο νέος ΑΣΚ είναι ήδη στις… “ράγες”!

Η φωτογραφία είναι από το ολοσέλιδο του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ” μετά τον φετινό θρίαμβο επί του Ολυμπιακού. Μία από τις πολλές ιστορικές νίκες για το Καρδιτσιώτικο μπάκσετ που πέτυχε αυτή η καταπληκτική ομάδα τα τελευταία χρόνια.