Μπαίνουμε στο δεύτερο δεκαήμερο και του Μαρτίου και η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού και όλα τα παραπόμενα που δρομολογούνται με τις αποφάσεις όσων διαχειρίζονται την κρίση, παραμένει στα ίδια… Εκεί δηλαδή που βρίσκονται και οι ομάδες που συνθέτουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα! Στην απόλυτη αδράνεια και αβεβαιότητα για το τι ξημερώνει!

Οι τελευταίες παλινωδίες με το “ανοιξε – κλείσε”, η ασυνεννοησία των αρμοδίων φορέων στο τι ανακοινώνουν και πως, αλλά και η τραγική κατάσταση που διαμορφώθηκε όπου πλέον καταγράφονται και ανάγκες βιοπορισμού ανθρώπων, δημιουργούν ένα περιβάλλον πραγματικά πρωτοφανές!

Σ’ οτι αφορά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και τις ομάδες που το συγκροτούν, αντιμετωπίζεται ως ο φτωχός συγγενείς του χωριού τόσο από την πολιτεία και τους λοιμωξιολόγους, όσο βεβαίως και από τον επίσημο εκπρόσωπο του, την ΕΠΟ!
Μετά από τέσσερις και πλέον μήνες απόλυτης αδράνειας σε αγωνιστική δράση, ήλθε η ΓΓΑ ν’ ανακοινώσει πριν δύο εβδομάδες την επιστροφή στις προπονήσεις!
Λίγες ημέρες μετά, ήλθε η ΕΠΟ να δώσει και χρονοδιάγραμμα επανέναρξης της διοργάνωσης (28 Μαρτίου) και μάλιστα να ανακοινώσει και τον τρόπο που θα διεξαχθεί και θα ολοκληρωθεί.

Πριν καλά καλά όμως οι ομάδες (όσες παρέμειναν ακόμη όρθιες) μπορέσουν να μπουν στους αγωνιστικούς χώρους και να κάνουν έναν ακόμη σχεδιασμό, ήλθε η επιτροπή λοιμωξιολόγων και ο Χαρδαλιάς να τους βάλει ξανά στον… “πάγο”!!!
Μιλάμε για μια παρανοϊκή κατάσταση που εν πολλοίς δείχνει και πως διαχειρίζονται γενικά οι αρμόδιοι την πανδημία. Διότι όπως σωστά λέγεται, το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός, δεν είναι ξεκομμένα με όλα τα υπόλοιπα και ο,τι συμβαίνει εκεί, είναι η μικρογραφία των όσων συμβαίνουν σε όλους τους χώρους!

Για την ώρα, λοιπόν, δεν γνωρίζουμε τι τελικά θα γίνει με τη Γ’ Εθνική. Διότι δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη δήλωση ότι δεν θα διεξαχθεί, ούτε ότι θα διεξαχθεί!
Παρά το γεγονός ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων και η πολιτική προστασία ανακοίνωσαν ότι αναστέλλονται οι προπονήσεις, χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε ομιλία του τόνισε ότι την προσεχή Παρασκευή θα γνωρίζουμε τι θα γίνει με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και γενικότερα με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Δεν αποκλείεται δηλαδή μαζί με όλα τα “ανοίγματα” που ετοιμάζουν (παρά το ότι η πανδημία είναι στα ίδια και σε χειρότερα επίπεδα), να δρομολογήσουν τελικά και την επανέναρξη του πρωταθλήματος, άρα οι ομάδες θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα…