Στο αρχείο τέθηκε η δίωξη των προέδρων των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και Λάρισας, Κώστα Τζέλλα και Ρίζου Μαρούδα.

Ενώ πρωτόδικα η κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών κατέρρευσε κατά την ακροαματική διαδικασία, τελικά καταδικάστηκαν για ηθική αυτουργία για τα μπλόκα, σε ένα χρόνο φυλάκιση. Με βάση αυτή την εξέλιξη, το πρωί εκδικάζονταν στο Εφετείο Λάρισας, η έφεση που είχαν ασκήσει οι Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Τζέλλας.

Από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Λάρισας, αγρότες για να εκφράσουν τη αλληλεγγύη τους και να καταδικάσουν τον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων.

Σε δηλώσεις τους σημείωσαν ότι αυτό που κινητοποιεί τον αγροτικό κόσμο είναι τα οξυμένα προβλήματα, οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΚΑΠ, οι οποίοι είναι κατ’ ουσία οι “ηθικοί αυτουργοί” που βγάζουν τους αγρότες στον δρόμο. «Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας, κατακτημένο με σκληρούς αγώνες και θυσίες, να συνδικαλιζόμαστε και να παλεύουμε για την επιβίωσή μας αξιοποιώντας όλες τις μορφές των κινητοποιήσεων. Ούτε πρόκειται να μας φοβίσουν, ούτε πρόκειται να μας σταματήσουν. Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσουν τα αγροτοδικεία. Εδώ και τώρα να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων μας.» τόνισαν μεταξύ αλλων.