Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας το θέμα των γιγαντιαίων ανεμογεννητριών στη Λ. Πλαστήρα

Αναμένεται να ζητηθεί ανάκληση της άδειας από τη ΡΑΕ και ένταξη των Αγράφων στα «Απάτητα Βουνά»

Την ανάκληση της άδειας για την τοποθέτηση εννιά γιγαντιαίων ανεμογεννητριών στα όρια του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα με την Αν. Αργιθέα και το Δήμο Μουζακίου (θέσεις Ζυγουρολίβαδο και Παλιό Μανδρί) από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αναμένεται να ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στη σημερινή του συνεδρίαση, καθώς και την ένταξη του συνόλου των Αγράφων στα «Απάτητα Βουνά».
Να θυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, επί της παρούσας Δημοτικής Αρχής, είχε λάβει παρουσία φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών, ομόφωνη απόφαση κατά της εγκατάστασης αιολικών στα Άγραφα.
Το θέμα, που είχε αναδείξει ο «Νέος Αγών» αναμένεται να τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης προς συζήτηση, μετά από σχετικό έγγραφο που απεστάλη προς το Δημοτικό Συμβούλιο από το Δήμο Λ. Πλαστήρα το οποιο ενημερώνει για την χορήγησης άδειας από τη ΡΑΕ, εγκατάστασης 9 ανεμογεννητριών γιγαντιαίων διαστάσεων επάνω από τη λίμνη Πλαστήρα!
Από τη Δημοτική Αρχή αναμένεται να κατατεθεί πρόταση λήψης απόφασης, με την οποία το σώμα θα καλεί τη ΡΑΕ να ανακαλέσει την εν λόγω άδεια και παράλληλα θα απευθύνεται προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος για ένταξη των Αγράφων στο χάρτη «Απάτητα Βουνά».
Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»