Ο Σύνδεσμος Φυλακτιωτών Καρδίτσας για τα αιολικά στη λίμνη Πλαστήρα

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο της Ενέργειας και της εγκατάστασης Ανεμογεννητριών σε νέες πλέον βουνοκορφές από αυτές που στο παρελθόν προβλεπόταν με άμεση πλέον επίπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα και των χωριών μας, μας ανάγκασαν να τοποθετηθούμε δημοσίως και να εκφράσουμε την ομόφωνη αντίθεσή μας στο επιχειρούμενο έγκλημα.
Μετά την κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000, μεταξύ των οποίων και του φορέα των Τζουμέρκων ο οποίος είχε και την ευθύνη για την περιοχή μας, μετά τη «μπανανόφλουδα» με τα «Απάτητα Βουνά» από το ΥΠΕΝ, ήρθε και η εξέλιξη της απόφασης 12/2022 της Ρ.Α.Ε. η οποία αν υλοποιηθεί βάζει ταφόπλακα στην περιοχή και στα χωριά μας. Η πρόθεση για τοποθέτηση 9 ανεμογεννητριών συνολικού ύψους 180 μέτρων με μήκος πτερυγίων 133 μέτρων και συνολικής ισχύος 4,8 MW κάθε μία από αυτές, καθώς και τα συνοδά έργα που μια τέτοια παρέμβαση απαιτεί θα υποβαθμίσει ολοκληρωτικά του Φυσικό πλούτο της περιοχής μας, ενώ τίποτα απολύτως δεν έχουν να προσφέρουν στο ενεργειακό μίγμα της χώρας και κατ’ επέκταση στην περιοχή μας.
Την ίδια λοιπόν στιγμή που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή μας έχουν στην κυριολεξία γονατίσει, όσες από αυτές έχουν επιβιώσει, αδυνατώντας να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος του τελευταίου διαστήματος, ενώ με την πρώτη κακοκαιρία για μία ολόκληρη ημέρα όλη η περιοχή ήταν χωρίς κάλυψη ηλεκτρικού ρεύματος και το αποτέλεσμα ήταν ένας νεκρός εργάτης στα έργα αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, το αίτημα και η επιδίωξη για το ξεπούλημα της Δημόσιας γης και της Ενέργειας σε μια χούφτα εταιρειών- κολοσσών στο χώρο της ενέργειας όχι απλά δεν μας βρίσκει σύμφωνους, αλλά θα μας βρει και αποφασιστικά απέναντί τους.
Ως Δ.Σ. του Συνδέσμου Φυλακτιωτών Καρδίτσας, εκφράζουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο την ομόφωνη αντίθεσή μας στο επιχειρούμενο έγκλημα στην περιοχή, δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα γης και ενέργειας και πολύ περισσότερο την ολοκληρωτική καταστροφή των Χωριών μας.
Καλούμε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής μας και όποιον άλλο φορέα επιθυμεί, σε κοινό συντονισμό ενάντια στη συγκεκριμένη εξέλιξη το αμέσως επόμενο διάστημα με σημείο και ημέρα συνάντησης το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες όποτε και όπου αυτό συναποφασιστεί.
Με τιμή
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φυλακτιωτών Καρδίτσας

Τελευταίες Ειδήσεις Σήμερα

Ο ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ στο Google News
Ακολούθησε την εφημερίδα ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ στο Google News!
Όλες οι εξελίξεις στην περιοχή της Καρδίτσας και ευρύτερα της Θεσσαλίας