Με θέμα την ενημέρωση για τα σχέδια δράσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον τομέα του τουρισμού για την ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Λίμνης Πλαστήρα και της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιήθηκε η πρώτη, ενός κύκλου, συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των επαγγελματιών του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.
Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας Κωστής Νούσιος η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται δίπλα στους επαγγελματίες, ώστε με σύμπραξη και συνέργεια να επιτευχθεί η προβολή και η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Επεσήμανε την αναγκαιότητα της συμμετοχής στις τουριστικές εκθέσεις και τις συναντήσεις με tour operators που ήδη έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια για τους επαγγελματίες. Ταυτόχρονα πρότεινε την ίδρυση ενός συλλόγου, όπου θα εκπροσωπούνται όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής και όπου θα μπορούν να καταθέτουν προτάσεις και διεκδικήσεις, ώστε να υπάρχει στοχευμένη προβολή της περιοχής και υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης στη δημιουργία από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενός φορέα DMO ( Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Προορισμού), που θα προσθέσει επιπλέον δυναμική στην επιλογή της Π.Ε. Καρδίτσας, ως τουριστικού προορισμού, με τη συνεργασία των Δήμων, του Επιμελητηρίου, της Ιεράς Μητρόπολης και της ΑΝ.ΚΑ.
Από την πλευρά του ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα μέτρα στήριξης από την Περιφέρεια στη διάρκεια της πανδημίας, ενώ ανακοίνωσε και τη διοργάνωση ενός MEDIA TRIP με δημοσιογράφους που θα επισκεφθούν την Π.Ε. Καρδίτσας για ένα τριήμερο. Παράλληλα εξετάζεται το θέμα της χαρτογράφησης των μονοπατιών για περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές, ενώ έχει ήδη συναφθεί σύμφωνο συνεργασίας με την εταιρία Bike Friendly. Ο κ. Μπουτίνας αναφέρθηκε και σε θέματα όπως η γαστρονομία, ο αγροτουρισμός και άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, ο οποίος έκανε λόγο για αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συμμετείχαν επίσης ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Λία Ρογγανάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Ακρίβος, η συνεργάτης του τμήματος Τουρισμού – Πολιτισμού της Π.Ε. Καρδίτσας Μαρία Καραμπινά, μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, ξενοδόχοι και επαγγελματίες εστίασης και εναλλακτικού τουρισμού της περιοχής.