Την ερχόμενη Τρίτη ολοκληρώνεται ο 14ήμερος  κατ’ οίκον περιορισμός για τους συγκατοίκους του 48χρονού Καμερουνέζου, που διαγνώστηκε ως το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Καρδίτσα. Την ίδια ημέρα λήγει η καραντίνα και για το σύνολο των σπιτιών, στα οποία φιλοξενούνται ομοεθνείς του, με τους οποίους ο ίδιος ή οι συγκάτοικοί του είχαν επαφές, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης.

  Να θυμίσουμε ότι  ο 48χρονος είχε επιστρέψει με λεωφορείο από την Αθήνα την Παρασκευή 10 Απριλίου και μεσολάβησε ένα διάστημα τεσσάρων ημερών μέχρι να πάει στο Νοσοκομείο και να διαγνωστεί στη συνέχεια ότι νοσεί από τον ιό.  Σύμφωνα με πληροφορίες η υγεία του 38χρονου που νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας εξελίσσεται ομαλά, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα κανένας από τους συγκατοίκους- ομοεθνείς του.

  Η εξέλιξη αυτή είναι ενθαρρυντική, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιος να νοσεί ασυμπτωματικά, όπως για παράδειγμα συνέβη σε δεκάδες περιπτώσεις στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι. Για το λόγο αυτό, όπως υπογραμμίζουν υγειονομικοί της περιοχής, κρίνεται αναγκαίο να δώσει ο ΕΟΔΥ οδηγίες  για τη λήψη δειγμάτων, ώστε να ελεγχθεί πιθανή διασπορά του κορωνοϊού πριν τη λήξη της 14ήμερης καραντίνας.  Το θέμα πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί στενά ως θεσμικό όργανο και ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες διαχειριστικές αρχές.

 Χθες συμπληρώθηκε διάστημα δύο εβδομάδων, από την ημέρα που ο 48χρονος επέστρεψε στην Καρδίτσα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, μαζί με άλλους 30 επιβάτες. Στο διάστημα αυτό κανένας από τους συνεπιβάτες δεν εκδήλωσε συμπτώματα. Υπενθυμίζεται ότι το λεωφορείο ήταν διώροφο αφού από το ΚΤΕΛ τηρείται αυστηρά η νομοθεσία που προβλέπει ότι ο αριθμός των επιβατών δεν πρέπει να ξεπερνά το 50% των προβλεπόμενων θέσεων του οχήματος. Παράλληλα, σχεδόν το σύνολο των επιβατών είχε λάβει προσωπικά μέτρα προστασίας (γάντια, μάσκες).