Μεταξύ των θλιβερών «πρωταθλητών» σε απώλειες θέσεων εργασίας την τελευταία τετραετία 2017-2020 αναδεικνύεται ο τραπεζοϋπαλληλικός κλάδος, καθώς χάθηκαν 8.610 θέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα έκλεισαν εκατοντάδες καταστήματα των συστημικών τραπεζών, δυσχεραίνοντας σημαντικά την εξυπηρέτηση των πολιτών ειδικά στην περιφέρεια.

Να θυμίσουμε ότι στα μέσα Ιανουαρίου έκλεισε το πέτρινο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Καρδίτσα, ενώ ένα μήνα μετά «κατέβασε ρολά» και το τραπεζικό κατάστημα στον Παλαμά. Το θέμα της συρρίκνωσης του δικτύου των τραπεζικών καταστημάτων αναμένεται να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας που συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή, όπου η περιφερειακή αρχή θα καταθέσει σχετική πρόταση ψηφίσματος.

Αφορμή αποτελεί επιστολή συλλόγου εργαζομένων τράπεζας, οι οποίοι προειδοποιούν για νέο «κύκλο» κλεισίματος καταστημάτων. Υπογραμμίζουν πως την τελευταία δεκαετία οι τράπεζες στη χώρα, διέκοψαν τη λειτουργία σε 2.300 καταστήματα (57% συρρίκνωση), με ανάλογη μείωση και στον αριθμό των ΑΤΜ.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα