Δοκιμές πριν την παράδοση για το έργο της ύδρευσης της ανατολικής πλευράς του Νομού από τη λ. Σμοκόβου

Στα έργα της Περιφέρειας στο Νομό αναφέρθηκε ο Κώστας Αγοραστός

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο που αφορά την ύδρευση των χωριών της ανατολικής πλευρά του Ν. Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου.
Πρόκειται για ένα δίκτυο μήκους 193 χιλιομέτρων που θα εξυπηρετεί 44 χωριά. Όπως ανέφερε σήμερα από την Καρδίτσα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, στην παρούσα φάση γίνονται δοκιμές και σύντομα θα προχωρήσει η παράδοση του σημαντικού αυτού έργου.
Καρδίτσα- Δέλτα
Παράλληλα, επανήλθε στο θέμα της κατασκευής του δρόμου Καρδίτσα- Δέλτα, καλώντας για ακόμη μια φορά τους ιδιοκτήτες να συνεργαστούν στο σκέλος των απαλλοτριώσεων. «Είναι ένα έργο που προστατεύει τις ανθρώπινες ζωές και αναβαθμίζει την περιοχή και αυξάνει την αξία των επιχειρήσεων και των ιδιοκτησιών», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οι ιδιοκτήτες που δεν συνεργάζονται έχουν τεράστια ευθύνη και μία ακόμη ευκαιρία, το έργο θα γίνει ούτως ή άλλως».
Περιφερειακός δακτύλιος
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, εν αναμονή της έγκρισης από το ελεγκτικό συνέδριο βρίσκεται το έργο της ολοκλήρωσης του περιφερειακού δακτυλίου στο ύψος του ΟΣΕ, για το οποίο έχει προκύψει ο ανάδοχος. Συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι ο ΟΣΕ και η τρ. Πειραιώς έχουν δώσει υπεύθυνη δήλωση για να ξεκινήσει η Περιφέρεια το έργο, ενώ επέρριψε ευθύνη στην πολεοδομία του Δήμου Καρδίτσας για την μη τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου κατά τη διάρκεια της θητεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
Σε ότι αφορά τα άλλα οδικά έργα, στο «Δέλτα- Παλαμάς» οι εργασίες έχουν εξελιχθεί περίπου στο 65%, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η παράκαμψης της Συκεώνας.
Παράλληλα, για το δρόμο Λ. Πλαστήρα – Μουζάκι ανέφερε ότι υπάρχει ανάδοχος και η καθυστέρηση οφείλονταν στο Δασαρχείο, το οποίο έπρεπε να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες για την ξύλευση των δέντρων. «Πιστεύω σύντομα να γίνει για να ξεκινήσει το έργο» επισήμανε, ενώ αναφέρθηκε και στην παράκαμψη των Σοφάδων, για την οποία η μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς θα κατασκευαστούν περισσότεροι κόμβοι.
Κέντρο κοινωνικών
δραστηριοτήτων Μητρόπολης

Αναφορικά με το Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος δίπλα στον Ι. Ναό Ευαγγελίστριας, ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι έχει βγει ο ανάδοχος και στάθηκε στη προσπάθεια που κατέβαλαν οι τεχνικές υπηρεσίες στο σκέλος της συντήρησης του παλιού κτίσματος.
Παλιά ηλεκτρική
Για το κτίριο της παλιάς ηλεκτρικής στην Καρδίτσα, ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, σημειώνοντας όμως ότι ουδέποτε παραδόθηκε στην περιφέρεια ολοκληρωμένη η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης. «Τώρα αναγκαζόμαστε να τα κάνουμε εμείς» ανέφερε.