Τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ στο Φανάρι κοσμεί από χθες η προτομή του Μακαριστού Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ. Ο Κυρός Σεραφείμ “επέστρεψε” στη γενέτειρά του, το Φανάρι του Δήμου Μουζακίου, που τόσο αγάπησε και “στέκει” στο προαύλιο του ναού που για χρόνια αποτέλεσε το ησυχαστήριό του.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έγιναν χθες το πρωί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο ο οποίος νωρίτερα προεξήρχε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό. Ακολούθησε μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Μακαριστού Σεραφείμ και στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής στο προαύλιο του ναού όπου τελέστηκε και τρισάγιο.

Στην προσωπικότητα, τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Σεραφείμ αναφέρθηκε με θερμά λόγια ο κ. Τιμόθεος ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Τ.Κ. Φαναρίου κ. Φασιανός, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπική σχέση που είχε με τον Κυρό Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης και ο πρώην Δήμαρχος Μετεώρων κ. Χρ. Σινάνης. Το παρών έδωσαν η περιφερειακή σύμβουλος κ. Λια Ρογγανάκη, οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου.