Στο 70% η πτώση του τζίρου στα αρτοποιεία της Καρδίτσας

Στην αγορά ψωμιού περιορίζεται η καταναλωτική κίνηση

Τις οικονομικές πληγές που έχουν ανοίξει η πανδημία και τα αυστηρά μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού, μετρούν οι Καρδιτσιώτες αρτοποιοί. Τα αρτοποιεία είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές, με τους επαγγελματίες να καταγράφουν τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης αφού ζήτηση και τζίρος έχουν πέσει δραματικά.

Έρημη αγορά και κλειστά σχολεία «βύθισαν» την κατανάλωση Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Καρδίτσας κ. Θωμάς Πετρινιώτης, υπογράμμισε ότι η κίνηση στα αρτοποιεία έχει πέσει κατακόρυφα.

Ο τζίρος και η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 70%. Συγκεκριμένα στα προϊόντα ημερήσιας κατανάλωσης (κουλούρι, σταφιδόψωμο σάντουιτς και άλλα παράγωγα είδη άρτου) η κατανάλωση είναι σχεδόν μηδενική. Αυτό, σχολίασε, οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν «νεκρώσει» η αγορά και δεν λειτουργούν τα σχολεία.