Μετά και τις  εξελίξεις στη Ρώμη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ και συνεχίζει να διεκδικεί την είσοδό του στο Top 5!

Τα καλά νέα συνεχίζονται για τον Στέφανο Τσιτσιπά! Μετά την άκοπη πρόκρισή του στα ημιτελικά του Internazionali BNL d’ Italia, ο 20χρονος Καρδιτσιώτηςπρωταθλητής μας εξασφάλισε και νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη.

Συγκεκριμένα, μετά τη νίκη του Diego Schwartzman επί του Kei Nishikori με 6-4, 6-2, είναι πλέον σίγουρο πως ο Στέφανος θα βρίσκεται ψηλότερα από τον Nishikori στην κατάταξη την ερχόμενη Δευτέρα.

Παράλληλα, η πρόκρισή του στα ημιτελικά σημαίνει πως θα παραμείνει ψηλότερα από τον Juan Martin Del Potro, τον μόνο παίκτη που έμεινε στο ταμπλό για να τον “κυνηγήσει”, ακόμα και αν ο Αργεντινός κατακτήσει τον τίτλο.

Το Νο. 6 είναι δεδομένο λοιπόν για τον καλύτερο Έλληνα τενίστα όλων των εποχών, που έχει μια σημαντική πιθανότητα να πραγματοποιήσει και την πρώτη του είσοδο στο Top 5 της ΑΤΡ, τη Δευτέρα.

Για να το καταφέρει αυτό, αρκεί να κερδίσει το αυριανό του αγώνα στα ημιτελικά της Ρώμης, απέναντι σε έναν εκ των Fernando Verdasco και Rafael Nadal, και να μπει στον μεγάλο τελικό. Αν το κάνει θα αφήσει πίσω του και τον Alexander Zverev. Ψηλότερα από το Νο. 5 δεν μπορεί να φτάσει, αλλά στην περίπτωση που κατακτήσει το τρόπαιο στη Ρώμη, θα πλησιάσει τον Dominic Thiem στο Νο. 4 στους 125 βαθμούς!

Πηγή tennisnews