Το δίλημμα των εκλογών «η Ελλάδα των πολλών ή η Ελλάδα των ελίτ» έθεσε στους Καρδιτσιώτες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

Ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τους Καρδιτσιώτες υπογράμμισε ότι στις ευρωεκλογές καλούνται να ψηφίσουν ανάμεσα σε δύο αντίπαλα πολιτικά σχέδια, τονίζοντας ότι «ψήφος στους πολιτικούς αντιπάλους» θα σημάνει ψήφος κατάργησης των μέτρων στήριξης που υιοθέτησε η κυβέρνηση για τους αδύναμους και την κοινωνική πλειοψηφία.

Ο πρωθυπουργός που βρίσκονταν από το βράδυ της Πέμπτης στην Καρδίτσα, περιόδευσε το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, όπου έτυχε θερμής υποδοχής. Συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Καρδίτσας κ.κ. Λάππα, Κατσαβριά, Βράντζα, βουλευτές των Τρικάλων, τις υφυπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών κ.κ. Παπανάτσιου και Χρυσοβελώνη, τον Συντονιστή της Ν.Ε Καρδίτσας κ. Αντωνίου και κομματικά στελέχη, περπάτησε στον πεζόδρομο της πόλης, όπου σταμάτησε αρκετές φορές για να συνομιλήσει με πολίτες.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία όπου σε ομιλία που πραγματοποίησε, επισήμανε ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι οι δείκτες ευημερίες της οικονομίας να μετατραπούν σε βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους ανθρώπους του μόχθου και την κοινωνική πλειοψηφία.

Καρδίτσα και πρόγραμμα
δημοσίων επενδύσεων

Αναφερόμενος στην Καρδίτσα, υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν βήματα προς την κατεύθυνση στήριξης της περιοχής. Τόνισε ότι οι δαπάνες από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων τετραπλασιάστηκαν την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε 250 εκ ευρώ, από τα 55 εκ ευρώ περίπου των προηγούμενων κυβερνήσεων το διάστημα 2010-2014. «Ήταν για έργα υποδομών που τα είχε ανάγκη ο Νομός Καρδίτσας» ανέφερε και στάθηκε στον Ε65, λέγοντας ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την ευρωπαϊκή τράπεζα δημοσίων επενδύσεων για το βόρειο τμήμα.

Χαρακτήρισε «πανέμορφο» τον ορεινό όγκο του Νομού, επισημαίνοντας το προωθούμενο έργο διασύνδεσης του Μουζακίου με τη Λ. Πλαστήρα.

Νοσοκομείο Καρδίτσας

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, λέγοντας πως όταν το παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ελλειμματικό σε ιατρικό προσωπικό με περίπου 50 γιατρούς και σήμερα αριθμεί περί τους 72. Διευκρίνισε μάλιστα ότι βασικός στόχος είναι ξεπεράσουν τους 90 την επόμενη περίοδο. «Έχουμε σχέδιο για επιπλέον 10.000 προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Δύο ψηφοδέλτια»

Για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, έκανε λόγο για «δύο ψηφοδέλτια» τα οποία όπως είπε υπάρχουν μπροστά στην κάλπη. «Το πρώτο όπως είναι εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ και της προοδευτικής συμμαχίας που γράφει με μεγάλα γράμματα κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, στήριξη των αδύναμων και έξοδος από την κρίση με σχέδιο και με ασφάλεια» ανέφερε, ενώ για το δεύτερο, εννοώντας εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι «γράφει με μεγάλα γράμματα 7ήμερη εργασία, κατάργηση της 13ης σύνταξης, απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Επισήμανε ότι ψήφος στους πολιτικούς αντιπάλους θα σημάνει ψήφος κατάργησης των μέτρων στήριξης που υιοθέτησε η κυβέρνηση για την κοινωνική πλειοψηφία. Εξαπέλυσε πυρά εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι με τις δηλώσεις του εμφανίζεται αντίθετος στην 13η σύνταξη, κάνει λόγο για «ξεπερασμένο» 8ωρο, τάσσεται υπέρ της 7ημερης εργασίας και φανερώνει το σχέδιό του για ξεπούλημα της δημόσιας υγείας σε ιδιώτες. «Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στήριξης στο σχέδιο που θέλει να δώσει περισσότερη ανάσα στους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους, στο αγροτικό εισόδημα και να ενισχύσει τους ανθρώπους του μόχθου» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας μεταξύ άλλων: «Πήραμε τη χώρα σε κατάσταση λεηλασίας και καταφέραμε να τελειώσουμε τα μνημόνια και να βγούμε από αυτή την καταστροφική περίοδο. Το καταφέραμε κρατώντας όρθια την κοινωνία. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν έχουν αφήγημα και καταφεύγουν σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Δεν μπορούν να κρύψουν το πολιτικό τους πρόγραμμα και τις ιδέες τους είναι ίδιες με αυτές που εφαρμόστηκαν την καταστροφική πενταετία 2010-2015, είναι ταυτόσημες με εκείνες του ΔΝΤ».

Αναλυτικότερα και πλούσιο φωτορεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα