«Στριπτίζ» σε απευθείας μετάδοση...

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Χόρτασαν μπαλίτσα τα ματάκια μας! Αυτό δεν ήταν νίκη, ήταν πραγματικό… “ξεπουπούλιασμα”! Και μάλιστα σε κοινή θέα λόγω της τηλεοπτικής μετάδοσης! Είναι αυτό που γράφουμε συχνά – πυκνά από τη στήλη. Έρχεται κάποιες φορές η στιγμή εκείνη που ο καθένας παίρνει αυτό που αξίζει!

Μπορεί να αργεί κάποιες φορές αλλά έρχεται πάντα! Μια τέτοια στιγμή ήλθε λοιπον προχθές στον αγώνα της Αναγέννησης με τη Βέροια. Και πήραν η καθε μια αυτό που άξιζαν! Αποδόθηκε κατά κάποια έννοια δικαιοσύνη!

Όπως γράψαμε και στην προαναγγελία της αναμέτρησης το αποτέλεσμα δεν θα έκρινε την έκβαση του πρωταθλήματος και τη μάχη της κορυφής. Όπως συμβαίνει σε όλες τις διοργανώσεις η πρωτιά κρίνεται από τις επιδόσεις των ομάδων καθ’ όλη τη διάρκεια κι όχι μόνο στα ντέρμπι πρωτοπόρων.

Στη δική μας περίπτωση, γνωρίζουμε πολύ καλά περί τίνος πρωταθληματος πρόκειται. Οπότε το παιχνίδι αυτό καθ’ αυτό που έγινε προχθες είχε τεράστια αξία για πολλούς λόγους.

Και πάμε σε κάποια ουσιαστικά ερωτήματα: Είναι καλή ομάδα η Βέροια; Σαφέστατα και είναι. Είναι καλύτερη από την Αναγέννηση; Σαφέστατα και όχι! Περιγράφει η διαφορά που υπάρχει μεταξύ τους στον βαθμολογικό πίνακα τις δυνατότητές τους; Σαφέστατα και όχι!

Κι αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο από το προχθεσινό “ξεπουπούλιασμα”, που ήδη στη Bέροια το αποδίδουν σε… κακή μέρα της “άχαστης Μπαρτσα” της super league 2, αλλά απο τη γενικότερη πορεία και των δύο στα παιχνίδια.

Σε κανένα του φετινού πρωταθλήματος η Βέροια δεν κατάφερε να παίξει το ποδόσφαιρο που έπαιξε η Αναγέννηση! Κι όμως ακόμη και σε εκείνες τις περιπτώσεις που δυσκολευόταν έφθανε στις νίκες για τους γνωστούς λόγους που έχουμε αναλύσει και τους γνωρίζει όλη η Ελλάδα. Δεν αρέσουν βέβαια στους αγαπητούς Ημαθιώτες αυτές οι διαπιστώσεις, αλλά τι να κάνουμε, είναι η αλήθεια.

Αντιθέτως όταν η Αναγέννηση (και οι άλλες διεκδικήτριες όπως η Λάρισα και η Ξάνθη) βρισκόταν σε μέτρια ή και κακή ημέρα (πράγμα φυσιολογικό για οποιαδήποτε ομάδα), οδηγούνταν σε βαθμολογική απώλεια.

Δεν είχε συνηθίσει λοιπόν η… “βασίλισσα” του Παύλου του μέγα σε τέτοιες συνθήκες και γι’ αυτό προχθες της ήρθε ο… ουρανός σφοντύλι!! Πίστευαν, ιδιαίτερα μετά το 1-2 ότι θα έχουν ένα απογευματάκι ήσυχο σαν κι αυτά που είχαν με τον Αλμωπό, τον ΠΑΟΚ «Β» του Ζορρό (που λέει κι ο Κούγιας) αλλά και με πλήθος άλλων ομάδων φέτος!

στον πρώτο σοβαρό αγώνα με έναν αντίπαλο καλύτερό της, έπαθαν “κλακάζ” και σκόρπισαν στους… πέντε ανέμους! Φυσικά θα επανέλθουν στις νίκες και το πιο πιθανό είναι να κατακτήσουν και το πρωτάθλημα.

Θα ξαναβρούν το δρόμο για το… δάσος, αλλά αυτό που έπαθαν την Τετάρτη στην Καρδίτσα θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει. Και θ’ αναθεματίζουν την ώρα και τη στιγμή που η ΕΡΤ έδειξε και σε απευθείας μετάδοση σε όλη την Ελλάδα το… “στριπτίζ”!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Η έπαρση, η ψευτομαγκιά, η αλαζονεία και η έλλειψη σεβασμού στον αντίπαλο είναι επικίνδυνα πράγματα και μπορεί κάποια στιγμή να σε εκθέσουν ανεπανόρθωτα!

 Eκεί στη Βέροια που για να πατήσουν στο γήπεδο έπρεπε να παίζει ο ΠΑΟΚ ή κανένας από τους μεγάλους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ξαφνικά “ξύπνησαν” με την προσπάθεια που έχει κάνει η οικογένεια Μπίκα, που πράγματι έχει φέρει το σύλλογο από την ανυποληψία (έστω και με την αγορά του ΑΦΜ της Ελπίδας Σκουτάρεως) σε πρωταγωνιστική τροχιά.

 Και ξαφνικά κάποιοι που είχαν εγκαταλείψει την ομάδα (μιλάω για τον κόσμο), αρχισαν όχι μόνο να την… “αγαπούν” αλλά να ειρωνεύονται και τους αντιπάλους. Περιπαιχτικά σχολιάκια, λοιπόν, γεμάτα αλαζονεία, πλημμύρισαν τα “φόρουμ” στο διαδίκτυο παραμονές του αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο από κάτι “μοδάτους”… “ροσομπλού” (βλέπε ΦΩΤΟ) που ήλθαν με πολύ αέρα στην Καρδίτσα.

 Σου λέει και να… “στραβώσει” το ματς όλο και κάποιο σφύριγμα θα πάρουμε (που πράγματι πήραν και πάλι!) για να ισιώσει.

 Μόνο που έπεσαν πάνω σε… “τρελή” ομάδα και από “ροσομπλού” έγιναν σκέτο “μπλού” από το… “ξεπουπούλιασμα”!!!

——————————

«Πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται»

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ