Τέσσερα μέλη της “Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στην “πράσινη” ανάπτυξη και τα αιολικά στα Αγραφα” παραπέμπονται σε δίκη την Παρασκευή 10 Ιουλίου για όσα συνέβησαν τον περασμένο Αύγουστο, στις συνεδριάσεις της επιτροπής δημοπρασιών και οικονομικών του Δήμου Καρδίτσας σχετικά με την παραχώρηση δημόσιας γης σε ιδιωτική εταιρία για εργασίες που σχετίζονται με την κατασκευή μεγάλου βιομηχανικού αιολικού πάρκου στα Αγραφα…

Τότε θυμίζουμε ότι είχε απαγορευτεί η είσοδος στον κόσμο παρότι η διαδικασία από τους κανονισμούς ήταν ανοιχτή και αντι να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις εκείνοι που στέρησαν από τους Καρδιτσιώτες το δικαίωμα της παρουσίας αλλά και της έκφρασης, παραπέμφθηκαν σε δίκη τέσσερις διαδηλωτές!

Αυτή την ενέργεια καταδίκασαν με δεκάδες ψηφίσματα φορείς, συλλογικότητες, πολιτικά κόμματα τόσο από την περιοχή όσο και πανελλαδικά ενώ θυμίζουμε είχε εκδοθεί σχετικό ψήφισμα και απο το Δημοτικό Συμβούλιο της Καρδίτσας!

Γι’ αυτό το λόγο η “Ανοιχτή Συνέλευση Καρδίτσας” με ανακοίνωσή της καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους τέσσερις διωκώμενους. Αναλυτικά αναφέρει.

“Η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη” ανάπτυξη και τα αιολικά στα Αγραφα” καλεί τον κόσμο της Καρδίτσας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους 4 αγωνιστές που παραπέμπονται σε δίκη γιατί διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στη λεηλασία της φύσης και στο ξεπούλημα της δημόσιας γης.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουλίου στα Δικαστήρια Καρδίτσας”