Συγκέντρωση  πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην πύλη του Παυσιλύπου την οποία κάλεσε το “Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας” και συμμετείχαν συλλογικότητες, αλλά και απλοί Καρδιτσιώτες.

Ο λόγος της συγκέντρωσης είχε να κάνει με την στοχοποίηση μελών του Δικτύου για την αγωνιστική δράση και τις παρεμβάσεις τους από την αστυνομία Καρδίτσας, η οποία – όπως καταγγέλεται – έχει αναβαθμιστεί τις τελευταίες ημέρες με επιβολή προστίμων, ελέγχων, ακόμη και προσαγωγών για εξακρίβωση στοιχείων!

Αξίζει να σημεωθεί ότι το “Δίκτυο Αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας” έχει καταγράψει τον τελευταίο καιρό πέραν όλων των άλλων πάμππολλες δράσεις για την ανακούφιση συμπολιτών που επλήγησαν από την καταστροφική πλημμύρα.

Με ανακοίνωσή του το “Δίκτυο” καταγγέλει τα περιστατικά που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

«Συνέχεια στη στοχευμένη και μεθοδική προσπάθεια, να τσακίσουν όσες φωνές γράφουν την τοπική ιστορία του αγώνα ενάντια στη δολοφονική πολιτική του συστήματος, είχαμε χθες και σήμερα από τις τοπικές κατασταλτικές δυνάμεις. Χθες, απροκάλυπτα και χωρίς καμία δικαιολογία αστυνομικοί της «ασφάλειας» περικύκλωσαν τον κοινωνικό χώρο του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Καρδίτσας, μακριά από το κέντρο της Καρδίτσας, ώστε να αποτρέψουν συνέλευση λίγων ατόμων, και άρχισαν να προσαγάγουν αγωνιστές εκτός του χώρου, οι οποίοι έφεραν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Και αφού τους προσήγαγαν στο τμήμα για εξακρίβωση(!), θυμήθηκαν τον κορονοϊό και έγραψαν εξοντωτικά πρόστιμα σε 6 άτομα για το καλό της υγείας! Σήμερα, ασφαλίτες πάλι κυνήγησαν με κορναρίσματα και «φάρους» αγωνίστρια κοντά στο σπίτι της, η οποία ήταν στους χθεσινούς προσαχθέντες, και της ξαναέγραψαν πρόστιμο, γιατί πήγε στο Στέκι, όπως συμβαίνει κάθε Παρασκευή, για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για πλημμυροπαθείς και αδύναμους συμπολίτες μας που πλήττονται λόγω «Ιανού» και κρατικής κακοδιαχείρισης της πανδημίας.
Είναι πλέον φανερό ότι υπάρχει πολιτική στοχοποίηση αλλά και εντολή για φίμωση. «Η αλληλεγγύη και η αντίσταση πρέπει να παταχθεί». Αναβιώνοντας τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του τόπου, παρακολουθούν τη δράση, τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ό,τι κινείται. Επιχειρείται τρομοκράτηση με πρόστιμα και προσαγωγές. Το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι μεμονωμένο. Είναι η συνέχεια της πολιτικής δίωξης και προσπάθειας εξόντωσης όλων των αγωνιστών, που αντιστέκονται στη δολοφονική πολιτική του συστήματος, όπως εκφράζεται σε τοπικό επίπεδο. Είναι η συνέχεια της βίας και των διώξεων για τα αιολικά έξω από το δημαρχείο, της αστυνομοκρατίας και των προστίμων της 17ης του Νοέμβρη, της βίας απέναντι σε συμπολίτισσα μας στην πλατεία Λάππα, της κλήσης σε απολογία για ανάρτηση στο facebook, των προστίμων στην επέτειο του Γρηγορόπουλου, της καταστολής στην επίσκεψη του Μητσοτάκη, της απαγόρευσης σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία για τα πρόστιμα.
Την ίδια ώρα που φασίστες, καταδικασμένοι και μη, αλωνίζουν ανενόχλητοι, που εργοδότες αυθαιρετούν στους χώρους εργασίας, που η κυβέρνηση συγκαλύπτει όργια, που χιλιάδες μεταναστών αργοπεθαίνουν στα σύγχρονα Νταχάου, που μικρομεσαίοι και φτωχοί περιμένουν ένα πιάτο ελεημοσύνης για να βγάλουν την ημέρα, την ίδια ώρα οι δυνάμεις καταστολής εξαπολύουν διώξεις σε όσους δεν το βουλώνουν μπροστά στις χιλιάδες νεκρών και τη διαχείριση της πανδημίας, δεν το βουλώνουν μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, δεν το βουλώνουν μπροστά στα κατασταλτικά έκτροπα, δεν το βουλώνουν μπροστά στην προσπάθεια δολοφονίας του Κουφοντίνα, δεν το βουλώνουν μπροστά στη φτώχεια και την εξαθλίωση που σπέρνει το σύστημα.
Οι αγωνιστές αυτοί δηλώνουμε ότι απέναντι στον θάνατο, την καταστολή, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την υποταγή έχουμε πάρει θέση. Είμαστε με τον κόσμο του αγώνα, τον κόσμο της ζωής, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας. Και θα είμαστε δυο κόσμοι σε σύγκρουση μέχρι την τελική νίκη! Ας έχουν ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι οι προσπάθειές τους δεν μας τρομοκρατούν. Ίσα-ίσα, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο και δείχνουν στον υπόλοιπο κόσμο το δίκαιο του αγώνα μας. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, μέχρι να γίνουμε θάλασσα και να πλημμυρίσουμε τους δρόμους του αγώνα και τους κοινωνικούς χώρους».

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ!
Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ!
Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή και ελευθερία