Ανακοίνωση εξέδωσε το “Δίκτυο Αλληλεγγύης Καρδίτσας” και καλεί τον κόσμο σε συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα. Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/9 ΩΡΑ 6 μμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Πολλοί από μας έχουν δεχτεί συντριπτικά πλήγματα σε βασικούς τομείς της ζωής μας. Πολλοί έχουν μείνει χωρίς σπίτια, χωρίς ρεύμα και νερό. Πολλά χωριά είναι αποκλεισμένα, χωρίς να διαθέτουν ούτε τα βασικά είδη. Ολόκληροι οικισμοί κατεστραμμένοι, σοδειές χαμένες, βασικές εγκαταστάσεις διαλυμένες. Μόνο πρόκληση για τον λαό και τους εργαζόμενους μπορεί να θεωρηθεί η παρουσία του Μητσοτάκη στην πόλη και η συνάντησή του με τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς. Θεσμικοί φορείς που δεν έκαναν τίποτε απολύτως για την οχύρωση της πόλης απέναντι στην τεράστια υδατόπτωση που είχε προβλεφθεί, ενώ κατά τη διάρκεια του κυκλώνα ήταν άφαντοι και μόνον ο λαός ήταν στον δρόμο με αυταπάρνηση προσπαθώντας να σώσει ό,τι μπορεί.

Το σαρωτικό πέρασμα του Ιανού κατέδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη γύμνια του κράτους, των κυβερνήσεων, της περιφέρειας και του Δήμου. Χρόνια ολόκληρα ανάπτυξης, λεηλασίας του κοινωνικού πλούτου που παράγουμε εμείς οι εργαζόμενοι. Χρόνια πολιτικής εξόντωσης και εξαθλίωσης. Απαξίωση για τις ανάγκες μας. Απραξία για τα στοιχειώδη έργα αποτροπής μιας τέτοιας καταστροφής. Για τι να μιλήσουμε πρώτα; Για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων; Για το μπάζωμα και το ξαναμπάζωμα ρεμάτων και ποταμών; Για την απουσία στοιχειωδών σχεδίων δόμησης;

Την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος εξοπλίζεται με φρεγάτες, αγοράζει όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, που εξοπλίζει τις κατασταλτικές δυνάμεις με επιπλέον εξοπλισμό, που κάνει χιλιάδες προσλήψεις σε σώματα ασφαλείας, πριμοδοτεί καναλάρχες, χαλάει εκατομμύρια για τον πόλεμο εναντίον των μεταναστών και των αγωνιζόμενων, δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη για έργα, υγεία, παιδεία και βασικές ανάγκες.

Η καταστροφή έχει υπευθύνους. Κι αυτοί είναι το κράτος, οι κυβερνήσεις, ο Δήμος, η Περιφέρεια. Το σαρωτικό πέρασμα του Ιανού είναι ένα έγκλημα. Ένα έγκλημα ενός συστήματος που λειτουργεί με σκοπό τα κέρδη. Ενός συστήματος που ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται. Ενός συστήματος που το μόνο που έχει να προσφέρει είναι καταστροφή, λεηλασία, φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο στις κοινωνίες.

Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας και να διεκδικήσουμε. Να δώσουμε μάχες, ώστε τις συνέπειες της καταστροφής και της κρίσης να μην τις επωμιστούμε πάλι εμείς. Να παλέψουμε από κοινού για ζωή και αξιοπρέπεια. Μόνος δρόμος είναι η λαϊκή αυτό-οργάνωση και αλληλεγγύη, για να διεκδικήσουμε ό,τι μας αξίζει!
Να ανθίσουν οι πρωτοβουλίες διεκδικητικής αλληλεγγύης απέναντι στον αδιέξοδο ατομικό αγώνα δρόμου για επιβίωση. Να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, να μην μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος. Να δράσουμε και να κινηθούμε σπάζοντας την αδράνεια και την ηττοπάθεια. Ό,τι έχουμε είμαστε εμείς… Μέχρι να πάρουμε ό,τι μας ανήκει. Όλα για όλους.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
· πλήρη αποζημίωση και αποκατάσταση όλων των ζημιών στην πόλη και στα χωριά του Νομού.

· Αποζημίωση στο ύψος της καταστροφής κάθε κατοικίας, αγροτικής παραγωγής, επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμού.

· Άμεσα αντιπλημμυρικός δημόσιος σχεδιασμός για να μην ξαναβιώσουμε τα ίδια

· OXI ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ! Κανένας μόνος απέναντι στην καταστροφή
ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ για τους κατοίκους του Ν. Καρδίτσας
Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι: μακαρόνια, όσπρια, γάλα μακράς διαρκείας, κονσέρβες, λάδι, είδη καθαρισμού, νερά.
Η συγκέντρωση θα γίνεται στον προαύλιο χώρο του πρώην ΤΕΙ Δασοπονίας στο ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, κάθε μέρα από τις 6μμ-9μμ.
Επίσης άμεση συλλογή των παραπάνω ειδών θα γίνει στον χώρο της συγκέντρωσης»

Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή και ελευθερία