Τα δυο αδέρφια θέλησαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το περιορισμένο χρονικό διάστημα που τους έχει μείνει και μιας και δεν μπορούν να τη δουν εξαιτίας του κορωνοϊού, αποφάσισαν να της κάνουν έκπληξη έστω και από μακριά, βάζοντας κάποιον να της κάνει καντάδα, τραγουδώντας της, τη διαχρονική επιτυχία του Μπεν Ε. Κινγκ, «Stand By Me». Φυσικά, κατέγραψαν σε βίντεο το τρυφερό αυτό στιγμιότυπο.

Ο λόγος για την 66χρονη Μορίν Τέιλορ, από το North Yorshire της Αγγλίας, η οποία πριν από 10 χρόνια, διαγνώστηκε με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (COPD), και τώρα βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ χρειάζεται 24ωρη φροντίδα.

Ετσι, το Σάββατο, οι 43χρονοι γιοι της, Στίβεν και Ρίτσαρντ Τέιλορ, ζήτησαν τη βοήθεια του καλού τους φίλου και τραγουδιστή Γκάρεθ Γίρσλεϊ, να της κάνει καντάδα έξω από το κέντρο φροντίδας όπου βρίσκεται, στην περιοχή Ρέντκαρ.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο με την καντάδα:

Στο βίντεο βλέπουμε τους τρεις άνδρες να στέκονται κάτω από το μπακλόνι της Μορίν, με την ίδια να έχει βγει έξω, να τους χαιρετά, να χαμογελά και να απολαμβάνει το αγαπημένο της τραγούδι, αλλά και το «My Girl», από τους The Temptations, το οποίο και σιγοτραγουδά. Έξω από το γηροκομείο έχει συγκεντρωθεί κόσμος ο οποίος ενθουσιασμένος χειροκροτά.

Τα δύο αδέλφια προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση, αφού οι γιατροί είπαν στην Μορίν ότι δεν της έχει απομείνει πολύς χρόνος. Τα παιδιά της, συντετριμμένα στο άκουσμα της είδησης, δεν μπορούσαν επίσης να πιστέψουν ότι δεν θα μπορούσαν να δουν τη μαμά τους λόγω του νέου κορωνοϊού.

«Η μαμά είναι το μόνο που μας έχει μείνει. Μας μεγάλωσε μόνη της. Είμαστε πολύ κοντά, αλλά προφανώς δεν μας αφήνουν να μπούμε μέσα, γι’ αυτό θέλαμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο γι’ αυτήν και για όσους βρίσκονται εκεί, για να τους εμψυχώσουμε», δήλωσε ο Στίβεν.

«Ο φίλος μου Γκάρεθ είναι σε μια μπάντα, γι ‘αυτό του ζήτησα να έρθει και να φτιάξει την μέρα της μαμάς. Ήταν εκπληκτικό, όλοι βγήκαν να συμμετάσχουν και μερικοί κλαίγανε», πρόσθεσε.

Από τη στιγμή που ο Στίβεν δημοσίευσε το συγκινητικό βίντεο στο Facebook, έγινε viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 33.300 κοινοποιήσεις και 4.500 like. «Δεν περίμενα ότι θα γίνει viral. Μας στέλνουν μηνύματα άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Η μαμά μου ξετρελάθηκε εκείνη την ημέρα», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο τραγουδιστής Γκάρεθ συμπλήρωσε: «Ήταν μια φανταστική εμπειρία. Βλέποντας το πρόσωπο της Μορίν να φωτίζεται και βλέποντας όλους τους κατοίκους να χορεύουν και να τραγουδούν μέσα στο γηροκομείο ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα – ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις όταν δεν μπορούν να βγουν έξω και οι αγαπημένοι τους δεν μπορούν να μπουν να τους δουν. Η αντίδραση ήταν υπέροχη. Όλοι οι κάτοικοι χόρευαν και οι νοσηλευτές το κατέγραφαν. Ακόμη και όσοι μένουν σε κοντινούς δρόμους έβγαιναν για να δουν τι συνέβαινε».

Πηγή: iefimerida