Συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα... Ενημερωνόμαστε υπεύθυνα...

Τα μέτρα περιορισμού και απαγόρευσης των μετακινήσεων σε συνδυασμό με την κλειστή αγορά μπορεί να μας έχουν βγάλει από την καθημερινή μας ρουτίνα, ωστόσο υπάρχει και η θετική διάσταση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε.

Αφενός μεν μας δόθηκε η δυνατότητα να ανακαλύψουμε ξανά κρυφές – απλές και όμορφες στιγμές της οικογενειακής διαβίωσης, αφετέρου να έχουμε πλέον το χρόνο να ανακαλύψουμε και πάλι διαχρονικές συνήθειες και τη χρησιμότητά τους.

Είναι ενθαρρυντική η μελέτη των «New York Times», που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, ότι οι πολίτες λόγω του lock down από τον κορονοϊό, βρήκαν ξανά το χρόνο να διαβάσουν βιβλία και εφημερίδες, συνήθειες που λόγω του γρήγορου ρυθμού στις πόλεις, είχαν κάπως «ξεχάσει» καθώς η «γρήγορη ζωή» απαιτούσε μεν γρήγορη ενημέρωση που ερχόταν κυρίως από το διαδίκτυο και τα social media, χωρίς ωστόσο κανένα έλεγχο για την αξιοπιστία τους.

Η ανάγνωση λοιπόν των εφημερίδων, αλλά και η εμπιστοσύνη που δείχνουν πλέον οι πολίτες για υπεύθυνη ενημέρωση στον έντυπο τοπικό τύπο μας οπλίζει με θάρρος και κουράγιο. Κατά το πώς έλεγαν και οι Λατίνοι «scripta manent» (τα γραπτά μένουν) και όχι το θολό και δυσδιάκριτο «ηλεκτρονικό ίχνος» και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα και για όλους εμάς στο «Νέο Αγώνα» να συνεχίσουμε το υπεύθυνο έργο της έγκαιρης ενημέρωσης, με ανάλυση των γεγονότων και των ειδήσεων και επίκαιρα άρθρα προβληματισμού.

Είναι το μόνο θετικό προς το παρόν σημάδι, καθώς όλα τα άλλα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά δεδομένα είναι αρνητικά. Για την τοπική μας κοινωνία, όμως το να επιτελείς ένα έργο τόσο σημαντικό, παρά τη δυσμενή συγκυρία και τις αντιξοότητες, είναι κομμάτι αναπόσπαστο της ίδιας μας της υπόστασης.

Ο «Νέος Αγώνας» έχει περάσει πλέον στο «DNA της Καρδίτσας», εδώ και σχεδόν 90 χρόνια και κανένας RNA ιός όσο ύπουλος κι αν είναι αυτός δεν θα «καταστείλει» αυτή τη συνήθεια που είναι συνυφασμένη με τον τόπο μας, είναι κωδικοποιημένη στο γονίδιο αυτού του τόπου…

Και το «dna Καρδίτσας», αποδεικνύεται προς το παρόν αρκετά ανθεκτικό στον κορονοϊό, κατατάσσοντάς την στις λίγες περιοχές της χώρας όπου δεν έχει
καταγραφεί κρούσμα. Μένουμε σπίτι λοιπόν για όσο διάστημα είναι αναγκαίο συντροφιά κάθε πρωί με το «Νέο Αγώνα» έχοντας θετική σκέψη, ότι αυτή η υπεύθυνη στάση μας σώζει ζωές, από αγαπημένα και προσφιλή πρόσωπα…
«Ν.Α.»