TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΡΚΑ

Ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” παρουσιάζει τους προπονητές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου Καρδίτσας που εργάστηκαν φέτος στις τοπικές ομάδες. Ας δούμε τι μας είπε ο κόουτς του Αστέρα Νίκος Καρακώστας.

Με τον υψηλόσωμο πάλαι ποτέ πορτιέρο,είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη φετινή πορεία της ομάδας, τους τραυματισμούς που προέκυψαν, το πρωτάθλημα αλλά και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων του πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής. Ο Νίκος Καρακώστας είναι σαφώς ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα αλλά και σε …αναμονή για την τελική εξέλιξη των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων:
Για τη φετινή πορεία του Αστέρα καταρχήν:‘’Σαφώς και η πορεία της ομάδας κρίνεται πετυχημένη, καθώς εκτός ότι είμαστε στην τρίτη θέση σε όλα τα ματς ήμασταν ανταγωνιστικοί’’.
Για το αν η ομάδα παίρνει αυτό που αξίζει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα: ‘’ Η βαθμολογία συνήθως λέει την αλήθεια. Βέβαια σε κανένα ματς δε μπορέσαμε να παίξουμε με την καλύτερη δυνατή εντεκάδα’’.
Για τους τραυματισμούς μέσα στη σεζόν: ‘’ Όσον αφορά τους τραυματισμούς, θα μπορούσα να πω πως φέτος είχαμε να διαχειριστούμε ένα ρόστερ ποιοτικό μεν αλλά με παιδιά που προέρχονταν από σοβαρούς τραυματισμούς ή από μεγάλη απραξία. Οι περισσότεροι ήταν συνδεσμικοί τραυματισμοί όπως έχετε δει’’.
Για τα νέα παιδιά και τη δουλειά στις Ακαδημίες με τους συνεργάτες σου: ‘’Υπάρχει αξιόλογο υλικό και υπάρχει οργανώσει, σκοπός μου είναι να μπουν παιδιά από τις ακαδημίες αλλά στο σωστό timing! Τα παιδιά της ακαδημίας μας πρέπει να είναι το αύριο το Αστέρα’’.
Για το αν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μπορεί να ακολουθήσει μία φιλοσοφία σαν του Αστέρα :’’ Όλα είναι θέμα οργάνωσης και γνώσεων και εμπειριών. Έτσι πρέπει να είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, χωρίς μεγάλα μπάτζετ και με παιδιά που έχουν όρεξη να μάθουν και να δείξουν!’’
Για την ανταγωνιστικότητα και το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος: ‘’Σαφώς φέτος το πρωτάθλημα ήταν το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών και αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερο το επίτευγμα της ομάδας μας που βρίσκεται στην τρίτη θέση’’.
Για την Αναγέννηση και αν βοήθησε η παρουσία της τον ανταγωνισμό: ‘’Η Αναγέννηση πάντα θα είναι η Αναγέννηση και για μένα δεν είναι η θέση της στα τοπικά’’.
Για το αν υπάρχουν αξιόλογοι τερματοφύλακες: ‘’ Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι τερματοφύλακες αλλά χρειάζονται δουλειά και υπομονή!’’
Για την κατάσταση με την πανδημία και αν μπορεί να παιχθεί μπάλα μέχρι το τέλος: ‘’ Βιώνουμε δύσκολες στιγμές και είναι νωρίς να εξετάσουμε αν μπορεί να υπάρξει πρωτάθλημα. Όπως και να έχει εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα’’.
Τα σχέδια και οι σκέψεις σου για το μέλλον: ‘’Δε μπορούμε να μιλάμε για σχέδια όταν το παρόν είναι αβέβαιο’’.