Ο κύκλος μετάδοσης του κορωνοϊού στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, προβληματίζει έντονα και πιθανόν σήμερα να ανακοινωθούν μέτρα από τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας πέρα από τα 7 χθεσινά κρούσματα σε γιατρούς, από την ιχνηλάτηση των επαφών τους με 60 δείγματα, έχουν προκύψει και νέα θετικά αποτελέσματα. Εκείνο που προβληματίζει περισσότερο είναι ότι έχουν μολυνθεί γιατροί που σχετίζονται μe τα χειρουργεία και στα δύο νοσοκομεία, κυρίως στο πανεπιστημιακό, ενώ τα χθεσινά 7 κρούσματα σχετίζονται όλα με πρόσφατες διακοπές στη Χαλκιδική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις ειδικευόμενοι γιατροί βρέθηκαν θετικοί στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (πρόκειται για αναισθησιολόγος, χειρουργός, δύο ΩΡΛ και μια φοιτήτρια). Ήδη ο φόβος για τη διασπορά του κορωνοϊού στις χειρουργικές κλινικές, την ΩΡΛ κλινική και τα χειρουργεία, έχει οδηγήσει σε απολύμανση και ελέγχους του προσωπικού. Άλλοι δύο ειδικευόμενοι γιατροί, ένας παθολόγος και ένας χειρουργός, εντοπίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να έχουν μολυνθεί τα δύο νοσοκομεία της πόλης και αν παραστεί ανάγκη να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα (προβλέπουν ακόμη και κλείσιμο κλινικών ή χειρουργείων) εξέφρασε χθες μιλώντας στα «ΓΕΓΟΝΟΤΑ της Θεσσαλίας τηλεόρασης» και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος:

ΠΟΕΔΗΝ: 13 επαγγελματίες υγείας θετικοί στον κορωνοϊό σε μία εβδομάδα

Την ανησυχία της για τις νέες ενδονοσοκομειακές εστίες κορωνοϊού διατύπωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία αναφέρει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 13 επαγγελματίες υγείας την τελευταία εβδομάδα που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Συνολικά, η Ομοσπονδία αναφέρει πως έχουν νοσήσει από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα 413 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, για την κατάσταση που ενέσκηψε στα νοσοκομεία ευθύνονται τόσο οι επικεφαλής που δεν εφοδιάζουν με μέσα ατομικής προστασίας τους εργαζόμενους όσο και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι χαρακτηρίζονται από χαλαρότητα σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας και υγιεινής.