Mε τα νέα έντονα καιρικά φαινόμενα, το έδαφος υποχώρησε μισό μέτρο περίπου στην περιοχή της Πεζουλας που σημειώνονται καθιζήσεις

Μεγάλες ποσότητες βροχής στον ορεινό όγκο του Νομού Καρδίτσας επέφερε η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού στη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες.
Από  το μεσημέρι οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση και αυξημένη επιφυλακή, καθώς τα ποτάμια στον ορεινό όγκο «κατεβάζουν» σημαντικές ποσότητες νερού, το οποίο σταδιακά αναμένεται να μεταφερθεί προς τα πεδινά τμήματα. Πιο συγκεκριμένα, όπως μας μετέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, στην Αργιθέα και συγκεκριμένα στο Ανθηρό η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει, ενώ από το απόγευμα νερά ξεκίνησε να κατεβάζει και ο Πάμισος ποταμός στο Μουζάκι. Παράλληλα, 25 μηχανήματα βρίσκονταν σε επιφυλακή για να παρέμβουν όποτε χρειαστεί.
Αργιθέα
Για τεράστιες ποσότητες νερού και για εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, τονίζοντας ότι τα ποτάμια είχαν φουσκώσει, ενώ επαναλήφθηκαν προβλήματα που είχαν προκύψει από τον «Ιανό», με χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις του Λεοντίτου και Μεσοβουνίου.

Λ. Πλαστήρα
Αντιστοίχως σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος, έχουν πέσει σημαντικές ποσότητες βροχής. «Έχουμε εικόνες παρόμοιες με εκείνες του Ιανού, αλλά σε ηπιότερο βαθμό» σημείωσε προσθέτοντας ότι σημαντικό ήταν το γεγονός πως τα χειμαρρώδη νερά δεν μετέφεραν κορμούς δέντρων.

Το βασικό ζήτημα που έχει προκύψει, αφορά τις περιοχές της Αγίας Μαρίνας στην Καρίτσα και την Πεζούλα, όπου οι νέες βροχοπτώσεις εντείνουν το πρόβλημα της καθίζησης. Μάλιστα, με τα νέα έντονα καιρικά φαινόμενα, το έδαφος υποχώρησε μισό μέτρο περίπου στην περιοχή της Πεζουλας που σημειώνονται καθιζήσεις. Παράλληλα έχει ήδη αφιχθεί τετραμελές κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών για τις καθιζήσεις στην Αγία Μαρίνα.
Σε επαγρύπνηση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων βρίσκονται οι υπηρεσίες σύμφωνα με το Δήμαρχο Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη. Μέχρι τις 8.30 το βράδυ στην περιοχή της Φυλακτής με βάση τα δεδομένα του μετεωρολογικού σταθμού, έχουν πέσει 82 χιλιοστά νερού, στο Μουζάκι 43 χιλιοστά, ενώ στην Καρδίτσα 14.