Ο αγώνας για την υπεράσπιση των Αγράφων από τη μετατροπή τους σε μια βιομηχανοποιημένη ζώνη και την καταστροφή τους απο τόνους μπετό και άλλων υλικών για την τοποθέτηση γιγαντιαίων αιολικών πάρκων, συνεχίζεται και δυναμώνει!

Όπως το αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι, στα πλαίσια μιας γενικότερης πολιτικής που με το αφήγημα της “πράσινης ανάπτυξης”, προβλέπει τη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη… μπαταρία με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, έχει, μπει στο “μάτι” των “επενδυτών” εδώ και αρκετά χρόνια, ο ορεινός όγκος και τα νησιά!

Αυτό που λαμβάνει χώρα δεν έχει προηγούμενο, (χαρακτηριστικά είναι αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Τήνο, στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές) ενώ και στο νομό μας μας, όπως είναι γνωστό, έχει ήδη ανεγερθεί και μάλιστα μεσούσης της πανδημίας αλλά και όλων των δεινών που υπέστη η περιοχή από τον “Ιανό”, ένας τεράστιος υποσταθμός στον Τύμπανο!!!

Παρά το γεγονός ότι έχουν κατατεθεί προσφυγές στα αρμόδια όργανα, παρά το ότι εκδόθηκαν αρνητικές γνωμοδοτήσεις από τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής, τα έργα συνεχίζονται και μάλιστα χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα.

Όσοι δε τολμούν να ορθώνουν ανάστημα και να ασκούν το δικαίωμα  του λόγου, της αντίθετης άποψης και της διαδήλωσης σέρνονται στα δικαστήρια!

Δεκαεννέα άνθρωποι διώκονται αυτή τη στιγμή γιατί διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση δημόσιας ελεύθερης γης σε ιδιώτες! Τόσο στη διαδήλωση που έγινε πριν δύο χρόνια στο Δημαρχείο όπου η επιτροπή δημοπρασίας συνεδρίασε  παράτυπα με κλειστές τις πόρτες σε ανοιχτή από τους κανονισμούς συνεδρίαση και παραχώρησε δασική δημόσια έκταση σε ιδιώτες, όσο και στις κινητοποιήσεις που έγιναν στον Τύμπανο.

Στα πλαίσια αυτού του αγώνα  διοργανώνεται  την Παρασκευή το βράδυ από την “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και στα αιολικά στα Αγραφα”, συναυλία αλληλεγγύης στην Πλατεία Πλαστήρα για τα δικαστικά έξοδα όσων διώκονται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συνελευσης:

«ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
για τα δικαστικά έξοδα αγωνιστών και την οικονομική ενίσχυση της συνέλευσης
Σάββατο 2 Οκτώβρη, 21:00
στην πλατεία Ν.Πλαστήρα
Marionnetes(punk rock, Τρίκαλα)
Στράφι(punk rock, Λάρισα)
Κρικέλλης Βάιος-Ανυφαντής Δημήτρης (έντεχνο-λαϊκό, Καρδίτσα)
ρεμπέτικη παρέα (Καρδίτσα)
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ,ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΜΠΑΝΟ
ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ»
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ